• 0888557155
  • momchilmarchev@gmail.com

За мен

AZIЗдравейте,

Така стана, че живях на много места в България. Главно на три мога да разделя 13 години Ботевград, 13 Пловдив и 14 София. Продукт съм на 4 баби и дядовци даскали и родители технолози в микроелектрониката. Искам обратно в Балкана с лаптопа на трикрако столче, под лозата на скърцаща маса от дърво, което може да говори. И тоооо, вече макс за 3 часа. Искам в обедната почивка да стана да ида да видя през дувара съседа. Да занеса два домата и краставица, да ги сложа на оградата, той да заметне една ракия или винце, а може и истинска купа кисело мляко, да хапнем и да се на здрависаме:) Деца да гонят пеперуди из двора, да са волни и да градят правилната чувствителност към света, да заспиват с песента на щурците, да гушат мъркащата котка, да гонят зайците, да ядат неща от корена и да милеят за корена си. Искам да имам време да съзерцавам с часове хармонията на природата, цялото ми същество да попие нейната простота и тотално величие.

 ……………………………………………………………………………………………

Обичам пълнозърнестите хора, тези дето освен интелект имат и емоционална и социална грамотност. Примирявам се, че тези дето продължават към духовната са единици, а тези дето минават целия път са икони. Вярвам в знаенето, което за мен е преживяното знание от което еволюираме, гледам да пресявам по максимата – моралът е сянката на лицемерието.
Завърши  х ТУ – оптични и мобилни комуникации, колегите казват, че съм го възприел като „лаф мухабет“ това висше. Имам само 6 месеца работа за някого, мразя матриците в корпоративния живот и шприцоването в дадена длъжност.

 ……………………………………………………………………………………………

Така открих уеб дизайна преди 13 години, SEO преди 8, SMM преди 3-4, ORM преди 2-3, а сега се опитвам да бъда all-in-one дигmomchil-marchevитален специалист. Последен проект – www.ods.bg . Всички фирми ги стопанисвам с другарката в живота Деси. След доста опити да бъда управител, осъзнах, че ставам за анализатор, идея директор, и селс – демек креативна блейка, бореща се със зъби и нокти да съумее да бъде фокусирана, дисциплинирана, да прилага ергономични похвати за чутовни резултати.

Там където свърши науката, започва вярата = иди в библиотеката и се съмнявай, а в църквата иди и се уповавай!
„Мене ме е страх от живите мъртви“, много ме е страх от зомбирани хора.

 ……………………………………………………………………………………………

Чета приложна психология, социология, маркетинг и по ръба танцувам в езотеро ритми. Обичам много танца, влюбен в музиката. Гледам травъл телевизии, екстремни спортове и музикални предавания, не понасям новини. Политика = булгериън тупан техно, какафонична история, писана от мозъчни дюстабанлии на жълтите павета – това ми е мнението, мечтая за деня, в който баш никога няма да гледам емисии и ще живея на място без вредни емисии … 10443411_10204097374854772_7398096703199633481_nХоби, всичко, което прави картинката на природата близо до мен, риболов, пикници, културен и религиозен туризъм. Спорт – ами с тези килограми пак ще се подхваща фитнеса, който ме опазваше 6 години. Занимавал съм се много с приложни занаяти, дори бижутерия. Сега потръгва вътрешното обзавеждане, което е море без дъно …

 ……………………………………………………………………………………………

На скоро разбрах, чрез обилна обратна връзка, че съм скандално добър да се конфронтирам с хората заради не споделени ценности, да дразня с перфекционизъм и танцуващо его. Скоро ще има пълно опровержение и ще чакам като сфинкс извинения за нелепи обвинения:) Ще намерим и корените на злодеянието, лeгенда се ражда и от шепа хора 🙂 ….
20140918_163010 Обичам хората и давам шанс до последно – ето това е истината, просто някои се огъват по пътя, изостават и дори да падаш периодично на тяхното ниво, те си остават пристрастени в увеличаващото се невежество, не пускат грешни патерици, а на мен и на 40 не ми се спира. Поздрави на всички, приятели и врагове – всички са част от личностната еволюция и не замиращия и за миг мерак за съвършенство, осъзнатост и добруване!

……………………………………………………………………………………………

В профи план дължа много на Калин Каракехайов, Драго Кузмов, Огнян Младенов, Жустин Томс, Майк Рам. Фактите са си факти тука:) Напоследък се доверих за финни щрихи в цялостното ми развитие на M3College, мисля да се „ръгна“ и тук – НЛП Тренинг Център.
……………………………………………………………………………………………

Само Мерцедес и само Сони, няма да кажа защо, но е проверено, добрият майстор е наполовина добри инструменти, колата е за да се иде навреме на бач (макарррр, че мразя офиси, бих бачкал навсякъде, да се сменят картинките около мене, имам рекорди по 4 часа в готини заведения.).
……………………………………………………………………………………………

Софтуеър – Маджестика, Самурая, Фрог, Ег, HubSpot, Optify, Moz Local (Скоро обаче се сещах пак за една мисъл, мисля беше на Бенжамин Дизраели – Има три вида лъжи: лъжа, нагла лъжа и статистика. Та така, дори и в SEO има пресантиман и усет и интуиция. Един боен дугар, който открих наскоро П. Джунев, казва, ползването на всеки един софт е сигнал към Гугъл за теб и твоето несъвършенство, моля те не им давай повод да лицемерничат:)
……………………………………………………………………………………………

Много ме кефи идеята, а и вече я реализирам (имам изяви в Софт Уни и БГСайт) да преподавам познанията натрупани през годините и търся формата за това училище. Искам да направя уникално сечение на меки и твърди умения за хора в дигиталната индустрия и или за тези, които искат да навлязат трайно в сферата. Да, дарява ми се знание, тотално и методично. Мисля, че сега, на тази възраст мога да го направя, без да осакатявам някак нещата, да учиш някого за мен е страшна отговорност.
……………………………………………………………………………………………

А сега, съвсем кратко, но профи:

Аз имам опит в няколко ИТ направления и инженерно образование:  ::::

Уеб дизайн – мениджмънт / управление на персонала, умения за продажби – опит 13 години  ::::
Оптимизация за търсачки – SEO (Search Engines Optimization) – експертен опит – 7 години  ::::

Маркетинг за социални медии / мрежи SMM (Social Media Marketing) – експертен опит – 4 години  ::::momomomo

Управление на онлайн репутация – ORM (Online Reputation Management ) – експертен опит – 4 години  ::::

Имам копирайтърски умения и цялостно отношение към текста : контент маркетинг (Content Marketing) и юзабилити (usability) частта в оформлението на текст за уеб.  ::::

За да подкрепя наличието на практически опит ще изброя фирмите, в които съм участвал в годините като част от тях са мои:  ::::

……………………………………………………………………………………………

www.creativeideas.bg
www.webdesignbulgaria.net
www.ods.bg

……………………………………………………………………………………………

::::  Помощни и специализирани сайтове:  ::::

……………………………………………………………………………………………

www.creative-idea.biz
www.intournet.biz
www.serm.bg
www.digitalpr.bg

Едно видео от моя лекция в Софтуерния Университет – https://softuni.bg/Trainings/Resources/Video/3901/Video-3-April-2015-Momchil-Marchev-camera-Digital-Marketing-and-SEO-March-2015

Leave your message