• 0888557155
  • momchilmarchev@gmail.com

Иво Илиев – геният на SMM

Иво Илиев – геният на SMM

ivo   Здравей Иво,

Много се радвам на възможността да поговорим и да представя личност като теб на читателите ми.

Здравей

Какво доведе до бума на дигиталните услуги през последните две години? Как рекламодателите видяха дори и в кризата необходимост да увеличат рекламните си бюджети за дигитална реклама?

Бързина и достъпност, почти безплатно. Когато клиентите ти са някъде и имат основателна причина да са там – ти или също си там, или шансът да ги привлечеш е минимален. Това се случва с фирмите – разбират, че потенциалните им клиенти са онлайн и търсят начини да изградят своето присъствие в Интернет.

Кои ограмотяващи събития помогнаха най-много в годините за оформяне на нужната, достатъчната потребителска култура във фирми и техни служители за потребяване на дигитална реклама?ivo3

Аз винаги съм вярвал, че не можем да искаме от един клиент да купи нещо, което не разбира и е по-добре да инвестираме усилия в разбирането на конкретните нужди. Хубавото е, че у нас има наистина много обучителни събития по темата и за тези, в които съм бил лектор, или съм организирал, се старая да има много практическа информация. Това надали ще помогне на компаниите да спестят някакви разходи от маркетинга и рекламата си. По-скоро ще им даде ясна представа къде парите им са правилно похарчени. Днес това е много ценно, защото сред богатото разнообразие на рекламните формати и канали, човек иска да има професионален ориентир за това къде да вложи парите си. Точно тук идва ползата от подобни събитийни прояви.

ivo2За кои ти лично си „отговорен“ (събития, изброй)?

От близо 2 години развивам марката „PresenTHINK, под която организирам различни обучения и workshop-ове. Наскоро опитах и с уебинарите, а преди това чрез блога и видео канала ми. Идеята ми е да споделя опит и практики с повече хора, за да им бъдат максимално ясни основните елементи и канали на съвременния дигитален маркетинг.

От кой си се учил все пак, в България, сякаш си второто поколение, макар и в частност за SMM да си и първата вълна?

Аз не съм спрял да се уча – постоянно търся информация и чета по темата винаги, когато имам време. Просто работата ни е такава, че новостите се случват постоянно и светкавично, а наша работа е да ги научим и приложим.

Защо Варна, след като всички са се затичали в София?

ivo4За мен няма значение къде работя – интернет и лаптоп са ми достатъчни да си върша работата. Важно е, обаче, къде живея. Освен това съм и баща, и пътувайки всеки месец до София съм разбрал по много начини, че Варна е по-спокойното място за отглеждане на малко дете. Освен това Варна е по-удобно място за бизнес – конкуренцията в доста от нишите няма стабилно представяне; на всичкото отгоре има много все още нереализирани бизнес възможности. Често съм казвал за софийските фирми: „Виж какъв готин бизнес модел! Това може да се вземе и директно изцяло да се приложи във Варна, защото там още го няма“.

Единственият проблем на Варна са хората. Тук сме малко по-оплакващи се и по-малко продуктивни, макар, че това се променя поне по мои наблюдения.

https://www.facebook.com/ivoiliev

http://ivosiliev.com/

admin

Leave your message