• 0888557155
  • momchilmarchev@gmail.com

5 тактики, с които да освежите овехтяла SЕО кампания.

5 тактики, с които да освежите овехтяла SЕО кампания.

Google-Panda-Penguin-seo-sem

SEO стратегиите могат да губят давност, също както стратегиите със съдържание. Пейзажът на SEO постоянно се променя с обновленията на алгоритъма на Google и промените в търсенето, и потребителските тенденции търпят постоянна промяна с новите технологии и новите поколения, така че е логично вашата SEO стратегия да загуби валидност, ако не се променя съобразно с това.
Постоянството е ключът към постигане на SEO резултати в началото. Обединяването на съдържанието ви, целевите ключови думи и цялостния подход, трябва да бъдат организирани в постоянен и последователен поток в продължение на седмици, дори месеци, преди изобщо да можете да констатирате някакъв инерционен момент. От друга страна, някои собственици на бизнес прекаляват с постоянството си, удължавайки инерционния момент до години, без да променят нищо в стратегията си.
Както можете да си представите, тази неспособност за промяна може да доведе SEO кампаниите до тотален застой, при който резултатите, ако има такива изобщо, ще са минимални. Вместо да удължавате тази инертност, опитайте се да приложите някоя от тези 5 тактики да дадете нов импулс на вашата кампания.
1. Включете ново средство. Това е един от най-простите начини да съживите кампанията си, а също така е един от най-ефективните. Някои бизнеси засядат в шаблона на използването на подбран набор от средства – например, наблягат на съдържанието, като периодично използват и иконографики. Това има ефект, до някъде, но колкото повече различни средства използвате, толкова повече ще ви разпознават; различните хора реагират на различни формати, така че ще получите повече внимание и споделяне (и оттам повече връзки), и освен това ще имате повече възможности да очертаете сайта си и да индексирате материалите си. Не е нужно да измисляте отново кампанията си; вместо това, просто включвайте периодично по някой нов материал в обичайния си работен процес.

 
2. Обръщайте ключови думи и теми. Ключовите думи и темите тенденциозно най-често предизвикват SEO застой, предвид това, че е лесно да се попадне в капана на рутинното писане и оптимизиране. Все пак, класирането на определени ключови думи се постига по-трудно, колкото повече напредвате по стълбицата и колкото повече покривате тематиката на дадена ниша, толкова по-малко нови територии ще можете да завладеете. Ключът тук е да откривате нови теми, които нито вие, нито конкурентите ви са покрили, и да започнете да редувате нови ключови думи, за да разширявате видимостта си в резултатите от търсенето хоризонтално. Това ще ви даде възможността да разчистите нова територия и да предизвикате нов инерционен импулс, като заместител на предния.
3. Ангажирайте нови автори. Друга стратегия е да съживите каналите си за съдържание с нови автори. Независимо дали изобщо използвате гостуващи автори или просто сте разчитали твърде дълго на настоящата си мрежа от такива, гласът ви лесно може да стане еднообразен в собствения ви блог канал.
Започнете да търсите други автори, които биха се заинтересували да пишат в блога ви; като начало, можете да потърсите вътре в собствената си организация, за да получите някои нови прозрения и перспективи. Но по важно е да опитате да откриете някои лидери на мисълта във вашия сегмент. Те ще направят кръстосана промоция на материала, който ще напишат за вас, и вие ще извлечете в резултат нараснал авторитет и по-добра разпознаваемост на вашия бранд.
Можете също да използвате обратния подход и да се обърнете към външни блогове като гост, предвид собствените си способности. Всяка нова статия, която публикувате като външна публикация ще ви донесе нови входящи връзки и ще ви отвори вратата към нов реферален трафик и нови възможности.
4. Пренаредете социалните си приоритети. Всяка социална платформа има различни предимства, недостатъци и различен брой потребители. Ако разчитате само на една или две, и ги използвате постоянно, може би ще е добра идея да обмислите как да пораздвижите нещата. Можете да го сторите по няколко начина – първо, можете да проучите нови платформи, които може и да не сте разглеждали досега, да тествате почвата и да проверите каква допълнителна популярност можете да си осигурите. Второ, можете да преразпределите времето и различните стратегии, които прилагате в настоящите си социални платформи, за да запалите нова искра във вашата кампания. Разнообразете времето и честотата на публикуване, както начините на взаимодействие с вашите потребители, които поддържате.
5. Проверете навигацията си. Малко по-заплетена е от някои от другите стратегии, които посочих досега, но си струва да се погледне, ако все още чувствате, че кампанията ви е в застой. Навигацията на вашият уеб сайт е решаваща за неговия успех, най-малко от позицията на потребителския опит. Така че ако я промените към по-добро, не само ще подобрите трайността на вашата SEO, но ще направите всичкия си входящ трафик по-задоволителен.

Най-добрият начин да подобрите навигацията на сайта си е да мислите минималистично. Редуцирайте страниците си до най-малкия възможен брой секции, но също направете така, че потребителите да могат лесно да намират точно това, което търсят. Преозаглавете страниците си, така че да представят сбито и точно материалите публикувани на тях, и като допълнителна мярка използвайте взаимовръзка, за да се уверите, че нито една страница на уеб сайта ви не е отдалечена на повече от три клика.
Тези 5 стратегии ще ви помогнат да вдъхнете нов импулс за живот на вашата стара SEO кампания, отваряйки ви нов път към подобрена разпознаваемост и увеличен трафик. Все пак имайте предвид, че тези стратегии не са еднократно решение; важно е да се обезпечите, като често променяте и развивате стратегията си с течение на времето. В противен случай, кампанията ви постепенно ще загуби свежестта си и в даден момент неминуемо ще се озовете отново в първоначална позиция. Помнете, че ключът към успеха в SEO е баланса между постоянството и адаптацията. Останете подвижни и гъвкави, ако искате да продължите да се развивате.

admin

Leave your message