• 0888557155
  • momchilmarchev@gmail.com

Най-якия в SEO-то, за фитнеса и уеб дизайна, за оффроуда и магазините онлайн.

Най-якия в SEO-то, за фитнеса и уеб дизайна, за оффроуда и магазините онлайн.

Здравей Ники,
Бързам с първия въпрос, мооогуу ми е интелигентен:)
Какво е общото между SEO и спорта?
Здравей Момчи,
Общото между фитнеса и SEO-то е постоянството и всичко да е натурално по възможност.
Както във фитнеса има допинг, така и в оптимизацията има забранени техники и двата вида се наказват все някога с трайни последствия за съжаление. Но така е, който рискува печели, който не рискува не е бил оптимизатор

Колко на ден отива за спорт, хранене, диети? Кога става рутина, а не болезнено лишение един добър режим на хранене.
Добър въпрос, а отговора много зависи дали съм на диета и каква е тя. В момента пазя един режим и в интерес на истината работи, но в края на седмицата съм малко „нервен” и това се отразява на работата ми, защото съм много продуктивен и фокусиран.

В нашите професии има доста лишение от друга страна – недоспиване заради дедлайни, как това се отразява на режима на бодибилдера, как компенсираш ако се наложи подобна всеотдайност?
За мен фитнеса е ръка за ръка с бокса… Вече е история след 13 години по залите, заради множеството травми, който имам от него и започнах да се занимавам активно с плуване и лостове, както казват плажен културист или летен бизнесмен . Крайните срокове всички знаем, че са си стресиращи за един оптимизатор и уеб дизайнер и понякога се налага да изкарам до 3-4 часа сутринта на бюрото в офиса, но се свиква. Понякога хората се чудят как успявам? Просто е ставам рано и работя до късно!

Какво те влече повече, криейтива / дизайна на електронния магазин или SEO оптимизацията му и то след ефекта от нея, когато идва радостта на клиента.
Последните 7 години се канализирам изцяло в изработката на онлайн магазини и оптимизирането им. Ефекта от това е когато клиент с малък бюджет ти се обади и каже: „Ти направи чудо – телефона ми прегрява, а сайта гъмжи от таргетиран трафик”. Радвам се, когато успея да помогна на хора с малък бизнес, защото това им дава опора и сигурен доход, а те от своя страна ме препоръчват на всички, който познават, това си е познат затворен цикъл.

Как ти се струва трансформацията на името на SEO конфа? Крачка напред или отстъпление?
Реално всички знаем за какво иде реч. Това си е събитието на годината за всички ТОП оптимизатори, уеб дизайнери, специалисти по рекламата и т.н.
Тази година ще има интересни лекции и ще засегнат теми, който стават все по-актуални. По миналата година за първи път, ако не ми изневерява паметта се водеше лекция за онлайн магазини. Следващата пак и тази година също ще има и мисля и със сигурност ще присъствам. Дали като лектор или зрител ще видим.

Кои са най-значимите за теб събития от дигиталния бранш за годината?
Вече споменах СЕО конференцията / SEO meet-ъпите, който напоследък пропускам, заради крайните срокове и лични ангажименти, тази година ходих и на Ecommerce Day и макар, че се занимавам с изработка на интернет магазини от 6 години.. имаше какво да науча. Като цяло Софтуерния университет организират добри събития. Очаквам с нетърпение таз годишната eCommCongress 2017 да видим нови техники и на къде отива електронната търговия.

Кой ти е идол в SEO?
СЕО идол? По-скоро нямам такъв, но има колеги, които си разбират от работата и то доста. Но както във всеки бранш си имаме и черни овце.

A в WP решенията?
WordPress решенията.. предпочитам Opencart да си призная или Magento, за онлайн магазини. WordPress използвам за изработка на сайт тип – информативни/корпоративни проекти. Не ми харесва постоянния ъпдейт от секюрити гледна точка, защото понякога бута плъгини и темплейти и работещи сайтове спират да работят.

С кого си партнираш най-успешно за SEO?
СЕО оптимизията си я правим изцяло сами. Защото и ние като вълците, вратовете ни са големи, защото сами си вършим работата, а когато работиш за големи брандове наложен на световния пазар, няма как да повериш работата на друг колега.

В този ред на мисли какво е за теб SEO Meetup?
Липсва ми това събитие! Писах по-горе за него.. и скоро смятам да организирам такова, за да се съберем старите кучета и да обсъдим някоя нова тактика. Между другото точно на такива събития може да научиш нещо от кухнята, което няма как да разбереш в интернет.

Други задушевни мероприятия?
Започнах любителски да се занимавам с OFF ROAD, взех си джип за целта, сложих му големи гуми, рязах калници, сложих му лебедка 5 тона, силова броня, изкърпих го и много други дребни неща, който ще ми отнеме 2 часа да ги изброя. Както казват хората: кеф цена няма. А новият ми девиз е: „Ти може да си по-бърз от мен, но аз мога да ида на всякъде!”

Някакви нови творчески планове? Годината едва започва…
Към момента се целя в разрастване на екипа на www.elenkov.net. Бизнеса с електронна търговия се разраства и едвам смогваме с обема на работа. Скоро ще отворим нови позиции за работа, за да дадем възможност на хора без работа и знания да се развиват в електронната търговия и интернет пространството. ето и новият офис си глътна внимание и средства но накрая кефа е пълен.

admin

Leave your message