• 0888557155
  • momchilmarchev@gmail.com

Как да изградим лична репутация с Linkedin?

Как да изградим лична репутация с Linkedin?

orm-pr.net-12*Линкдин потребители в целия свят: 380 милиона (към 7/30/2015)

*2 нови потребители се регистрират всяка секунда

*Брой на Линкдин потребители в САЩ: 380 милиона

*Среден годишен доход на Линкдин потребител: $110 000

Линкдин е социалната мрежа на професионалистите. Изключително популярна в целия свят и най-вече САЩ (от САЩ са 30% от всички потребители).

Повечето бизнеси в България имат Facebook страница, Google Plus страница, но не са толкова много фирмите, чиито служители имат профил Linkedin, а да не говорим за фирмена страница.

Как ще ми помогне Linkedin?

  • Linkedin е перфектен канал за продажба на B2B услуги.
  • Linkedin е място, където можете да изградите личната или фирмената си онлайн репутация.
  • Можете да намерите Вашите бизнес партньори и клиенти, да се свържете с тях и да поддържате взаимоотношения.

Нека се спрем малко по-подробно на втората точка: „Изграждане на репутация с Linkedin”.

  1. Постройте основата с изграждане на профила си: Не правете грешката да започнете да се свързвате с останалите потребители в Linkedin, преди профилът Ви да е готов на 100%. Не забравяйте да си сложите снимка. Според статистиката, потребителите със снимка получават по 11 пъти повече преглеждания на профила си от тези, които са решили да останат инконгнито.
  2. Пишете статии: Linkedin Pulse Ви дава страхотна възможност да публикувате статии, които да бъдат видяни от всичките Ви приятели, а и от хората, които отварят профила Ви. Статиите могат да бъдат на всякакви теми, тоест Linkedin не Ви поставя ограничения или каквито и да е било рамки. Все пак, ако сте в строителния бизнес е логично да напишете статия, която е тясно свързана със сферата Ви на дейност. Трябва да напишете статия, която да Ви показва като експерт в работата Ви. Не забравяйте, че статиите остават видими за всеки, който посети профила Ви, така че се постарайте да е нещо наистина добре написано, а не просто да отбиете номера.
  3. Без котенца, само смислени коментари: За разлика от Facebook, в Linkedin рядко ще видите някой да публикува снимка на сладко котенце. Не, че хората в Linkedin не обичат животните, но това е една по-различна аудитория, която използва социалните мрежи за бизнес и по-малко за забавление.
  4. Подбирайте внимателно приятелите си: Както в живота, така и Linkedin трябва да дружите с правилните хора. Ако вече сте имали своя първи досег с Linkedin, сигурно сте забелязали, че има потребители с повече от 5-10 хиляди приятели. По-добре е да имате 200-300 добре селектирани приятели от Вашия бранш, с които да взаимодействате редовно, вместо да губите време в изграждане на една огромна мрежа от връзки с хора, с които нямате нищо общо.
  5. Всеки ден по малко: Всеки е чувал поговорките: „Хубавите неща стават бавно“, или „Рим не е бил построен за един ден“. Сигурно има вярно нещо в тях. Така е и с Linkedin. Гледайте на него като на важен инструмент в стратегия Ви за изграждане на лична репутация. Използвайте го ежедневно. Свързвайте се с хората, които искате да правите бизнес и ги „докосвайте“ редовно. „Докосването“ може да стане с коментар под техен статус/статия, ендорс за умение, което смятате, че притежават или просто с Like (да, и в Linkedin има Like).
admin

Leave your message