Имате ли нужда от копирайтър за за текстове за уебсайт 

Да и ето 10 солидни причини защо

Искате да ускорите растежа на вашия бизнес.

Затруднявали ли сте се да напишете сами текст за уебсайта си? Или може би тази задача просто остава настрана от други по-належащи проблеми? Това е тежкото положение на много предприемачи, които се опитват да се вместят в маркетинга на бизнеса си с многото приоритети, изискващи тяхното внимание.

Защо не помислите за получаване на помощ? Наемането на професионален копирайтър може да е по-достъпно, отколкото си мислите, и не е задължително да е предложение „всичко или нищо“. Можете да накарате копирайтър на уебсайт да състави само най-важните ви страници, като Начало, За нас и ЧЗВ .

Ако резултатът е копие / текст, което е ефективно за генериране на продажби, можете да видите сериозна възвръщаемост на инвестицията си от професионално писане на текстове. Нека да разгледаме някои от променливите, които трябва да имате предвид.

Търсите да наемете копирайтър за уебсайт? Получете оферта за вашия проект тук.

Защо да наемете копирайтър за уебсайт?

  1. Нямате време да напишете текстове за своя уебсайт.
  2. Твърде близо сте до бизнеса си, обвързани с неотложни задачи.
  3. Никога преди не сте писали текст за уебсайт.
  4. Не знаете какъв стил да използвате в писането си.
  5. SEO оптимизацията е мистерия за вас.
  6. Вашият уебсайт трябва да отговаря на вашата марка, а това е неясна материя за вас.
  7. Вие не пишете разговорно.
  8. Не знаете как да напишете завладяващ призив за действие.
  9. Вече сте инвестирали пари в дизайн на уебсайт по поръчка и не можете да предприемете следващата стъпка, за съдържанието му.
  10. Искате да ускорите растежа на вашия бизнес.

Има списък с 10-те най-добри причини да наемете копирайтър на уебсайт . Сега нека го разбием…

1. Нямате време да напишете текстове за своя уебсайт.

Вероятно бихте могли да включите писането на текстове в претоварения си график, но няма да е скоро и определено няма да е най-доброто използване на времето ви. Доброто писане е трудно. Отнема време. Копирайтърът на уебсайт обикновено може да създаде вашето съдържание по-бързо и по-ефективно от вас. И това ви освобождава време, за да правите по-важни неща, като генериране на продажби.

Кажи си истината. Няма ли да изпитате огромно облекчение, ако някой поеме задачата да напише копирайтинг на уебсайта ви от ръцете ви? И вероятно няма ли да стане много по-бързо? Обадете се на копирайтър на уебсайт и го направете вече!

Поискайте безплатна оферта за вашия проект за копирайтинг тук.

2. Вие сте твърде близо до вашия бизнес.

Има такова нещо като да знаеш твърде много. Когато работите известно време във вашата индустрия, ставате експерт. Това е хубаво нещо. Но за съжаление повечето от бъдещите ви клиенти не са на вашето ниво. Започнете да говорите с тях за подробностите на вашия бизнес и ще им замаете главата.

Имате нужда от копирайтър , който може да пише за вашите продукти или услуги с прости, лесни за разбиране и без жаргон термини, подходящи за неспециалист, който няма вашия опит в индустрията.

Също така искате някой, който има маркетингови умения, да преведе характеристиките на вашия продукт в осезаеми ползи, които да накарат читателя да си помисли: „Да, точно това искам!“

3. Никога преди не сте писали текст за уебсайт.

Със сигурност сте писали бюлетини, статии, писма и доклади и може би учителят ви по български в гимназията е казал, че имате талант, но писането за мрежата е съвсем различно. Това е така, защото хората четат онлайн текстове по различен начин от печатните материали.

Ако не знаете как да ги закачите с умни заглавия, примамливи подзаглавия и други трикове на занаята, те просто ще щракнат извън сайта ви. Професионален копирайтър изучава тези техники и може да ги приложи креативно към вашето уеб копие, за да ангажира читателите.

Професионалистът също знае как да продаде продукт и да бъде убедителен, без да звучи като „продавач“. Никой не иска да чувства, че му се продава. Тактиките за настойчива продажба се отнасят за партидите на употребявани автомобили, а не за уебсайта на вашата компания.

4. Не знаете какъв стил да използвате в съдържанието на уебсайта си.

От първо, второ или трето лице трябва да пишете? Трябва ли да пишете в сегашно или минало време? Трябва ли да използвате активен или пасивен глас? Трябва ли да пишете, сякаш говорите с един човек или с масите? Ако не го направите правилно, вашият текст ще звучи неудобно.

Също така искате да сте сигурни, че вашият „издигнат глас“ точно е насочен към вашите бъдещи клиенти. Има голяма разлика между писането на текст, за да привлечете млада майка, и да речем собственик на бизнес от Fortune 500, тийнейджърка или възрастен гражданин. Изборът на тон и внасянето му в текста са от значение.

Копирайтърите на уебсайтове знаят какво работи най-добре и това знание се основава на години практически, изпитан опит, а не на догадки или интуиция.

5. SEO оптимизацията е мистерия за вас.

Искате уебсайтът ви да се показва органично в Google, Bing и други търсачки, нали? В крайна сметка това е безплатна реклама. Вашите конкуренти със сигурност разбират неговата стойност.

Поставете уебсайта си в списък на страница 1 за основните си ключови думи и ще имате безкраен поток от нови клиенти, които чукат на вашата виртуална врата. 

SEO оптимизацията е необходимост, ако искате вашият сайт да се появи в резултатите от търсенето с Google.

Ако не знаете как да идентифицирате ключови думи, да включите тези ключови думи във вашия текст и след това да създадете правилни заглавни тагове и мета-описания, уебсайтът ви ще бъде невидим за търсачките и за потенциални нови клиенти!

SEO копирайтърите не само изучават какво работи най-добре в търсачките, а остават актуални, учат непрекъснато. Google непрекъснато усъвършенства своите алгоритми, които определят разположението на сайта в резултатите от търсенето. Това, което е работило миналата година или дори миналия месец, може да не е ефективно днес. Всъщност това, което проработи миналата година, може дори да ви донесе наказание тази година, прогонвайки уебсайта ви в онлайн Сибир.

Копирайтърът, който ежедневно се занимава със SEO оптимизация, следи тенденциите и тактиките в индустрията и прилага най-добрите практики, за да помогне на вашия сайт да спечели приоритетни позиции за основните ви ключови думи, като използва изцяло (етични) техники, одобрени от Google.

6. Искате уебсайтът ви да пасне на вашата марка.

За да увеличите максимално въздействието на вашите маркетингови усилия, уебсайтът ви трябва да бъде част от цялостния ви маркетингов микс. Той трябва да отразява гласа на вашата марка. Копирайтърът на уебсайт може да разгледа всички елементи – брошури, реклами, прессъобщения, търговски писма и т.н. – и да създаде уеб съдържание, което стратегически допълва тези други инструменти във вашия арсенал за продажби.

Всички промоционални материали трябва да са сплотени, да работят заедно, за да наложат вашата марка и да заложат вашите права на пазара. Това е най-добрият начин да увеличите инвестициите си в маркетинг и да увеличите възвръщаемостта на инвестициите си.

7. Пишете разговорно.

Въпреки това, което сте научили в гимназията по български език, вашите текстове не трябва да се четат като курсова работа или бизнес отчет. СКУЧНО Е!

Текстът на уебсайта трябва да звучи непринудено и разговорно, почти сякаш разговаряте с приятел. Изреченията трябва да са кратки, а абзаците да са ограничени до по една ключова мисъл за лесно разбиране.

Докато добрият правопис и граматика са важни, разбира се, това, което е най-критично при съставянето на уеб текст, е стилът на писане.

Истината е, че официалното писане кара повечето хора да се прозяват. Никой не иска да посети уебсайт, който се чете като курсова работа. 

Има страшно много вълнуващи медии, които се състезават за вниманието на посетителя. Ако копието на уебсайта ви не е завладяващо, ако не протегне ръка и не хване посетителя ви за реверите, ако не отговори на горещите му въпроси, той няма да се интересува да научи за вашите продукти и възможности.

8. Не знаете как да напишете завладяващ призив за действие.

Един добър уебсайт не само предоставя информация. Той мотивира посетителите да направят следващата стъпка, независимо дали това е да ви се обадят за повече информация, да се абонират за вашия бюлетин, да запазят час или да направят поръчка. Когато посетителите кликнат извън вашия сайт, без да направят едно от тези неща, вие сте ги загубили!

Професионален копирайтър на уебсайт може да избере точните думи, които да резонират с посетителите ви и да ги вдъхновят да предприемат действия. Доброто копие разказва, принуждава и продава! В крайна сметка вие не предлагате обществена услуга. Вие управлявате бизнес и имате нужда от резултати!

9. Вече сте инвестирали много пари в дизайн на уебсайт по поръчка.

Картините и думите вървят ръка за ръка. Красивата графика е хубава, но без добро копие инвестицията ви в уеб дизайн ще бъде напразно. Сякаш сте изминали половината мост, но сега сте в застой по средата. Продължете напред и стигнете до другата страна. Там ще се случат вашите продажби!

Мощният уеб текст запечатва сделката. Думите продават. И когато са съчетани с качествен дизайн, те създават вашия най-убедителен маркетингов инструмент.

Най-добрият начин да се откроите сред милионите компании в мрежата е да имате добро съдържание. Много уебсайтове са лошо написани и лошо организирани. Вероятно сте чели много, които са ви шокирали с лошия им български и объркваща организация. Така не се вдъхва онлайн доверие.

Дори някои от най-добрите уебсайтове са направо отчайващи откъм текст. Тези разхищения на киберпространството не водят до резултати. Вероятно затова клавишът за връщане назад на вашата клавиатура винаги е първият, който се износва!

Страхотното писане може да ви даде предимство, което привлича клиент да купи от вас, вместо от вашата конкуренция. Това ви кара да изглеждате умни и надеждни. То е въздействащо, уместно и свързано. Той изгражда вашата марка и създава доверие за нея, което на свой ред разраства вашия бизнес.

Изведете бизнеса си на следващото ниво

Получихте „6“ по български за първи курс и учителят ви дори каза, че имате умение да пишете. Написал сте много бизнес отчети и документи. А половинката ви е запазила всичките ви любовни писма. И така, наистина ли трябва да наемете професионален копирайтър, който да напише уебсайта на вашата компания? Надявам се вече да знаете, че отговорът е категорично „ да“ !

Когато наемете професионален уеб копирайтър , някой, който носи доказани умения и маркетингов опит в работата, можете да сте уверени в съдържанието, което той създава. Чувства се правилно. Вие се гордеете с начина, по който вашият уебсайт се чете и нямате търпение клиентите да попаднат на него. Парите, които инвестирате в тези текстове, трябва да ви се върнат многократно в потенциални клиенти и продажби, които генерира за вашия бизнес.