Стартирайте вашите масови маркетингови усилия с копирайтър на свободна практика, за да създадете вашите материали за продажба

Привличането на клиенти е най-голямото предизвикателство, пред което са изправени повечето малки фирми и стартиращи фирми.

Започнахте своя бизнес. Нещата вървят добре. Но знаете, че все още не е достигнал своя потенциал. Какво те спира?

Клиенти. Имате нужда от повече от тях. И по-рано би било по-добре, отколкото по-късно!

Вашата ситуация не е нетипична. Много фирми, особено тези, които са малки или в режим на стартиране, се борят за намирането на клиенти. Липсва им бюджетът и разпознаваемостта на марката, за да имат клиенти, идващи при тях. Това означава, че те трябва да бъдат креативни в привличането на потенциални клиенти, което е лесно да се каже, много по-трудно да се направи.

Вашата маркетингова стратегия не трябва да бъде сложна. Трябват ви само няколко ключови елемента..

Маркетинг с най-необходимото

Преди да можете да инвестирате в маркетинг, може да се наложи да направите някои масови промоции, за да тръгнат нещата. Ето три елемента, които можете да използвате, за да започнете да изграждате марката си и да печелите видимост.

1. Изработка на сайт — Професионалният уебсайт е необходимост. Всеки потенциален клиент, който срещнете и дори тези, които не искате, ще искат да ви проверят онлайн. Наличието на уебсайт помага да легитимирате вашата компания.

За щастие, вашият уебсайт не трябва да е огромен и не е нужно да е бляскав. Но трябва точно да представя вашите продукти или услуги по начин, който клиентите разбират. Имате нужда от някои основи неща, като например какво продавате и какъв проблем решава.

Основният уебсайт трябва да включва следните страници, написани от професионален копирайтър:

  • Начало
  • За нас
  • Продукти (или услуги)
  • Често задавани въпроси
  • Контакт

2. Раздаване – Професионална брошура е най-добрата форма, но простото раздаване, дори ако е само в цифрова форма, също може да свърши работа. Може да бъде един лист в PDF формат, който включва вашето име и информация за контакт, както и URL адреса на уебсайта ви. След това трябва да има кратък параграф или два за това, което продавате.

Чувствайте се свободни да допълните тази информация с таргети / мишени, които посочват няколко убедителни подробности, като тези уникални качества, които притежавате, които принуждават някого да избере да прави бизнес с вас пред вашия конкурент.

3. Писмо за продажби – Добре изработеното писмо за продажби е чудесен начин да представите вашата компания и да генерирате потенциални клиенти. За да бъде ефективно, тойтрябва да описва проблем и след това да обяснява как вашият продукт или услуга решава този проблем.

Бъдете кратки, не повече от три абзаца. И се уверете, че се фокусирате върху ползите, които предоставяте. Имате един призив за действие, който може да бъде предложение за нещо като безплатен отчет, демонстрация, среща или безплатна оферта.

Не очаквайте търговското писмо да свърши цялата работа по генериране на продажби. В повечето случаи това не е достатъчно, особено когато фирмата ви е нова и марката непозната. Вместо това използвайте търговското си писмо, за да генерирате квалифицирани потенциални клиенти, които след това можете да преследвате допълнително.

Копирайтър под наем

За да създадете тези три елемента, не е необходимо да наемате скъпа фирма за дигитален маркетинг или рекламна агенция. Можете да изберете да работите със свободни професии. Тъй като техните режийни разходи обикновено са по-малко от тези на агенция за пълно обслужване, техните тарифи обикновено са по-достъпни.

Ако имате нужда от добра отправна точка, помислете за копирайтър на свободна практика под наем. Повечето също са опитни в управлението на проекти. Те също така вероятно имат подбрана мрежа от квалифицирани фрийлансъри и могат да ви насочат към уеб дизайнери, програмисти и графични дизайнери на свободна практика, предлагащи професионални услуги.

Повечето фрийлансъри имат творчески партньори, които могат да помогнат при създаването на вашите маркетингови материали.

Работещите на свободна практика могат да дадат насоки

Фрийлансерите също могат да бъдат голям ресурс поради разнообразния си опит. Копирайтърите на свободна практика, например, вероятно имат опит в писането за множество видове бизнеси в различни индустрии. Ще се възползвате от техните общи маркетингови познания и бизнес проницателност в допълнение към посочените услуги, които предоставят.

Те могат да ви помогнат да оцените конкуренцията и да определите как да разграничите бизнеса си. Те могат да ви помогнат да приоритизирате маркетинговите си разходи, така че да правите нещата в правилния ред и да увеличите максимално възвръщаемостта. Те могат да ви помогнат да си поставите цели и да приоритизирате задачите. Те дори могат да ви помогнат да предвидите и може би да предотвратите проблеми.

Те могат да предоставят конкретни примери за това, което другите са направили, премахвайки част от предположенията от уравнението вместо вас. И те могат да ви помогнат да получите най-доброто за парите си, като създадете маркетингова част и я пренасочите в допълнителни материали, като например написването на една статия и превръщането й в множество публикации в блогове и имейли, генериращи потенциални клиенти.

Процесът в 3 стъпки за наемане на специалист насвободна практика

За да тръгнете по вода, помислете за този лесен процес в три стъпки за наемане на копирайтър:

  1. Намиране – Търсене на свободни професии с помощта на Google. Съставете списък с потенциали. Не се ограничавайте до местни доставчици. Можете да наемете фрийлансъри навсякъде и да работите по телефона, имейл, Skype и др.
  2. Портфолио – Разгледайте тяхното портфолио от работа. Задавайте въпроси. Прочетете отзиви и препоръки. Получете ценови оферти.
  3. На борда – Очертайте спецификациите на вашия проект. Предоставете необходимата информация. Задайте етапи/крайни срокове.

Колкото по-рано започнете, толкова по-скоро вашият бизнес ще започне да бере плодовете на маркетинга!