Всички искаме повече трафик на нашите сайтове.  

В крайна сметка трафикът показва интерес, а интересът създава продажби. Въпреки това, изграждането на трафик на вашия сайт може да бъде трудно, особено с десетки конкуренти, които се опитват да постигнат същата цел и се борят за продажби от малка група клиенти.  

Добрата новина е, че последователните, постоянни усилия са най-добрият начин за изграждане на трафик с течение на времето. Това означава, че докато трафикът няма да се увеличи драстично за една нощ, има много неща, които можете да направите, за да изградите своя трафик по основни начини за няколко месеца.  

Може да не е най-експлозивният процес, но ако искате да увеличите трафика на уебсайта си, можете да го направите с малко търпение и подходяща техника.  

Тази публикация ще разгледа някои от най-добрите стратегии, които да опитате, когато искате да започнете да изграждате трафик на уебсайта си.  

Тези стратегии ви помагат да увеличите трафика на уебсайта си 

Изграждането на трафик към уебсайта отнема време. Всяка компания или статия, която обещава незабавни резултати, ви насочва към или се опитва да ви продаде нещо (ако не и просто измислица)!  

Ако искате повече реални хора (т.е. потенциални клиенти) да гледат вашия сайт, а не само ботове или платени агенти, тогава продължете да четете!  

Момчил Марчев е събрал някои от най-добрите дългосрочни стратегии, за да ви помогне да изградите трафик към уебсайта с прости и ефективни действия.  

Подобрете старото съдържание с ключови думи 

Ако сериозно искате да привлечете погледи към вашия сайт, значи вече сте инвестирали в блогове и социални медии. Ако все още не сте започнали да създавате цифрово съдържание, сега е моментът да започнете.  

Обърнете поглед назад към старото съдържание, което не се е представило толкова добре, колкото сте искали, маркира по отношение на трафика, може да бъде разширено и го преработете с нови ключови думи, повече ключови думи или по-добри ключови думи.  

Това е много ефективна стратегия, тъй като отнема само кратко време и може да има огромно въздействие върху трафика на вашия сайт.  

Опитайте се да включите конкретни ключови думи и ключови думи, базирани на местоположение, за най-добър ефект. 

Вътрешни и външни връзки за целия сайт

Едно от най-големите неща, които мениджърите на сайтове пропускат, е вътрешните и външните връзки на техните сайтове.  

Отделете малко време, за да се върнете и да добавите връзки към страниците си, за да запазите трафика на сайта си, да покажете на Google, че сте доверен източник и като цяло да подобрите SEO 

Вътрешните връзки могат да помогнат за установяване на архитектура за целия сайт и да отведат зрителите от най-популярната ви страница към качествени страници, които се борят. Вътрешните връзки могат да помогнат за извършване на продажби, да повишат интереса към продуктите и да увеличат трафика на вашия сайт.  

Външните връзки, от друга страна, спомагат за изграждането на доверие между вас и вашите читатели. Много мениджъри на сайтове не са склонни да включват външни връзки, тъй като се притесняват, че читателите ще напуснат сайта им за конкуренти, но точно обратното е вярно.  

Когато поставите външни връзки на сайта си, това показва на вашия читател, че вие ​​сте източник, на който може да се довери, и давате приоритет на получаването на качествена информация пред това да ги държите на сайта си за вашите цели.  

Ето професионален съвет: когато включвате външни връзки, уверете се, че новата страница се отваря в нов раздел, за да сте сигурни, че страницата ви все още е отворена в браузъра на вашия читател. 

Създайте твърд график за блогове 

Блоговете са чудесен начин да включите ключови думи в сайта си, да подобрите SEO класирането си и да привлечете повече внимание към страницата си.  

Въпреки това, една грешка, която хората правят е, че нямат график за блогове.  

Много хора водят блог спорадично, като публикуват няколко блог поста наведнъж или правят дълги интервали между публикациите в блога.  

За най-добри резултати се придържайте към строг график. Това може да означава публикация в блог всяка седмица, всеки месец.  

Просто се уверете, че публикувате редовно и че предлагате на читателите си висококачествена информация. 

Създайте насочени целеви страници 


Когато насочите читатели към специална целева страница, която съдържа информацията, която търсят, е по-вероятно да ги превърнете в клиенти, отколкото ако просто ги насочите към началната си страница.  

Ако привличате читатели с имейл кампания, тогава искате те да дойдат на вашия сайт и да закупят продукта или услугата, които сте рекламирали, възможно най-бързо.  

Създайте персонализирана уеб страница, която улеснява работата на вашия читател. Няма нищо по-лошо от това да намерите страхотна сделка, да отидете на сайта на доставчика и след това да бъдете принудени да преглеждате страница след страница в търсене на сделката.  

Вместо това създайте конкретна целева страница и вашите читатели ще бъдат по-склонни да се ангажират с вашата услуга.  

Ангажирайте се с вашата общност 


Уебсайтовете са много ефективни при създаването на малки общности от лоялни и заинтересовани читатели. Те идват при вас, защото се интересуват от вашия продукт или услуга, предлагате висококачествена информация и се наслаждават на времето, прекарано на вашия сайт. 

Когато се ангажирате с вашата база, включително клиенти, абонати на вашия имейл списък, други марки и експерти в индустрията, вие правите още по-вероятно те да се върнат на вашия сайт или да направят покупка.  

Това включва отговаряне на съобщения в социалните медии, създаване на лесен за използване формуляр за контакт, отговаряне на рецензии, проследяване след покупки и предлагане на ексклузивни оферти на абонатите по имейл.   Уверете се, че вашата общност се чувства свързана, ангажирана и забелязана от участието си във вашия сайт.