Вашият бизнес се нуждае от уебсайт.  

Има много различни пътища за изработка на сайт, но само няколко от тях са ефективни.  

За много фирми целта на уебсайта е проста. Те искат да привлекат нови клиенти и да реализират продажби. Уебсайтовете обаче също контролират репутацията на вашия бизнес и са ефективна платформа за представяне на нови продукти и услуги. Накратко, те са дигитален магазин за вашия бизнес.  

За най-добри резултати се нуждаете от опитен разработчик, който знае как да изработи сайт, какво е необходимо на уебсайта, за да привлече клиенти, и как трябва да изглежда и функционира уебсайт, за да има най-добри шансове за продажби.  

Качеството на вашия уебсайт може да направи или разбие вашата марка. Така че изборът на най-добрия метод за изработка на персонализиран сайт е от първостепенно значение за малкия бизнес.  

В тази публикация ще разгледаме кого трябва да наемете, за да изработи вашия сайт. И дали трябва да използвате опитна агенция или професионалист на свободна практика, за да изградите уебсайта си.  

Каква е разликата между фрийлансър и агенция? 

Преди да разбием плюсовете и минусите на агенциите срещу фрийлансърите, нека дефинираме разликата между двете.  

Агенцията е колектив от професионалисти, които имат дългогодишен опит в изработката на сайт. Те могат да се похвалят с екип от множество разработчици, които ще си сътрудничат за изработката на вашия уебсайт. В допълнение, те често ще предлагат други услуги като маркетинг, социални медийни услуги, помощ за оптимизиране на търсещи машини (SEO), писане на блогове и управление на реклами.  

Фрилансерите са уеб разработчици, които работят за себе си и взимат клиенти обикновено с онлайн контакт и консултации. Те могат да избират кои клиенти да приемат, да работят със свое собствено темпо и да определят свои собствени тарифи. Работите само с един човек, когато наемате фрийлансър. Това означава, че всеки отделен фрийлансър има специфични силни и слаби страни. Не всички фрийлансъри са създадени равни. 

И в двата варианта винаги се уверете, че правите задълбочено проучване, преди да наемете създателя на уебсайта си. Разгледайте препоръките, работата и помолете да говорите с предишни клиенти, за да сте сигурни, че вземате правилното решение за вашия бизнес. 

Трябва ли да наема агенция или специалист на свободна практика, за да изработя сайт? 

Вашият бизнес е уникален, така че отговорът на горния въпрос зависи от вашите нужди и бюджет.  

Нека накратко да разбием ползите и рисковете от работата с всеки тип създател на уебсайтове.  

Агенции за уеб разработка 

Има причина толкова много фирми да избират агенции за изработване на техните сайтове. Те предлагат несравнима експертиза и опит, с екип от опитни професионалисти, които ще си сътрудничат, за да направят уебсайт, който отговаря на вашите нужди.  

Тези уеб разработчици често са добре допълващи се, тъй като разработчиците идват от различни образователни среди и имат различни нива на опит.  

В допълнение, вашият уебсайт няма да се нуждае от поддръжка, тъй като екипът за изработка на сайт ще бъде на разположение, за да се справи с всички проблеми, които възникнат след изграждането на уебсайта ви.  

Добавете към това, агенциите са с нисък риск и високо качество, тъй като реномираните агенции съществуват от години и са създали уебсайтове, които работят за много различни бизнеси.  

И така, защо не всеки отиде с агенция? Най-голямата пречка е цената. Агенциите ще имат по-висока цена от другите опции за изработка на сайт, а за нови фирми или такива с нисък бюджет цената за наемане на агенция може да бъде повече, отколкото биха искали да платят.  

Въпреки това, както е в случая с повечето услуги, получавате това, за което плащате. По-високата цена ви дава по-висококачествен уебсайт и по-отзивчив екип. Освен това по-опитен и разнообразен екип ще има по-малко слаби точки и ще достави по-добре отработен продукт.  

Уеб разработчици на свободна практика 

Най-голямата полза, която носят уеб разработчиците на свободна практика е, че те могат да ви предложат сайт на по-ниска цена от агенция. Фрийлансърите също могат да бъдат силно специализирани, което означава, че ако имате нужда от една конкретна функция или имате нужда от сайт, който процъфтява в определена индустрия, фрийлансър със специализирани умения може да отговори на тази нужда (тези високоспециализирани фрийлансъри може да са скъпи).  

Фрийлансерите обаче носят и значителен риск. Наистина добрите имат ограничен капацитет, що се отнася до броя на клиентите, които приемат, така че може да се наложи да седите в техния списък за чакане година или повече. Фрийлансърите с по-малка репутация може да са в състояние да ви приемат като клиент веднага, но те често са по-малко опитни, което означава, че може да не са в състояние да отговорят на всичките ви нужди или ще отнеме много време, за да завършат проекта.  

Освен това, тъй като фрийлансърите работят със свое собствено темпо, те могат да изберат да спрат да работят върху вашия уебсайт за седмици или месеци, без да ви предупреждават. Това означава, че вашият проект може да бъде оставен в неопределеност, ако вашият фрийлансър реши да напусне лицето на Земята или да се съсредоточи върху друг проект вместо вашия.  

Инвестирайте в уебсайт, на който можете да разчитате 

Вашият уебсайт е инвестиция и която и опция да изберете, не забравяйте да отделите сериозно време за проверка на работата на потенциалните уеб разработчици. 

И за агенциите, и за фрийлансърите някои опции са по-добри от други. Всичко зависи от това какъв е вашият бюджет и какво от какво имате нужда.  

Ако искате агенция за изработка на сайт, която ще се вслуша в нуждите ви, ще ви осигури постоянна поддръжка и ще ви помогне да получите силна възвръщаемост на инвестицията, тогава си направете услуга и се свържете с Момчил Марчев. 

Имаме опитен екип от уеб разработчици, които са създали уебсайтове за стотици фирми точно като вашия. Разполагаме с най-новите познания в най-добрите практики за уеб разработка и предлагаме други уеб услуги като маркетинг, управление на социални медии, SEO оптимизация и писане на блогове, за да гарантираме, че клиентите намират вашия бизнес онлайн.