Случвало ли ви се е да попаднете на блог, свързан със стратегии за линк билдинг и да ги изпробвате?

Завършихте ли с „Без отговор“? Или отговор с искане да платите за връзката?

Става разочароващо, когато светът прави страхотно SEO, но все още е приел линк билдинга като болезнен процес.

Но защо? 

Обикновено, защото е трудно да се калибрира нещо, което не може да бъде калибрирано: изграждане на лоялни и силни взаимоотношения. 

Въпреки това, не всеки от нас има дълъг списък от силни връзки в дигиталната индустрия, за да продава нашето съдържание без проблеми. Но можем да създадем фундаментална основа за креативна стратегия за линк билдинг

И вместо просто да пишат блог за стратегии за линк билдинг, нашите SEO експерти първо се опитаха и ги тестваха, за да създадат десетки висококачествени препратки. 

В тази публикация ще разгледаме някои от най-успешните стратегии за линк билдинг, от които всъщност ще се възползвате. 

Аспектите на стратегията за линк билдинг

Какво е линк билдинг?

Процесът на създаване на връзки към вашето съдържание, уебсайт или марка в други висококачествени уебсайтове се нарича процес на линк билдинг. Линк билдингът помага да се създаде имидж на марката и да се рекламира онлайн присъствието на уебсайта. 

Освен това те спомагат за генерирането на органичен SEO трафик и качествени потенциални клиенти. 

Какво е стратегия за линк билдинг?

Стратегията за линк билдинг е да можете да генерирате съдържание, за което си струва да се свържат други хора. Уеб администраторите събират препратки от различни уебсайтове, които препращат към съдържанието на техния собствен уебсайт. 

Едно от предимствата на стратегията за линк билдинг е, че те създават силен профил на обратна връзка, който подобрява класирането в Google. 

Какво е качествена обратна връзка?

Често хората ни казват да се насочим към качествена обратна връзка, но какво е качествена обратна връзка? 

Е, висококачествената обратна връзка идва от висококачествен уебсайт. Когато даден уебсайт произвежда подходящо и полезно съдържание за своите потребители, те автоматично подобряват потребителското изживяване. 

С други думи, качествената обратна връзка е свързана с уебсайт с висок авторитет на домейна, който се ползва не само с доверие от търсачките, но и от хората.

Трябва да опитате стратегии за линк билдинг

Включете статистически данни за индустрията

Включването на най-подходящите статистически данни от вашата ниша може да направи чудеса за изграждане на качествени препратки. 

Създателите на съдържание се оглеждат за автентични статистики през цялото време. Потребителите и читателите обичат съдържанието на диска с данни и всички уебсайтове се нуждаят от данни, за да го подкрепят. Ако можете да компилирате статистиката на една страница, това ще помогне на създателите на съдържание да минимизират времето за проучване. 

Квалифицирани и свързани препратки

 1. Ответна обратна връзка

Когато пишете съдържание, потърсете подходящи ниши, включително вашите собствени, за да привлечете трафик към уебсайта си. Освен това, тъй като това са добри връзки, вашият сайт може да се класира по-добре в Google 

 1. Платени препратки

Платените препратки могат да ви накажат от Google, защото това са „тактики на черна шапка“. В допълнение, те могат да навредят на авторитета на вашия уебсайт и може никога да не разберете дали тези препратки ще останат на пазара завинаги. Но с техниките за блогване на гости можете свободно да получите много препратки за следване. 

 1. Здрав растеж на обратната връзка

Въпреки че наличието на стратегия за линк билдинг може да отнеме много време, публикуването на гости е отлична стратегия за ефективно SEO, което ви помага да развиете здравословно портфолио с обратни връзки. 

Като изберете доверени уебсайтове, които имат висок авторитет на домейна, можете да получите страхотно SEO класиране без рискови бъдещи класации. 

Ефективна B2B стратегия

Ефективна B2B стратегия , използвана широко по света за представяне на сайтове, е: 

 • Трябва да има силен текущ профил на обратната връзка
 • Трябва да има подходяща ниша за вашия уебсайт
 • Трябва да има високо съотношение на входящи и изходящи връзки
 • Отличен трафик от органично търсене 
 • Тип ключови думи, по които уебсайтът се класира

Приятелски и ръчен контакт

 • Спам имейлите са неудобство и за двете страни. Въпреки това, за да генерирате качествени резултати, трябва да имате човешки елемент, когато взаимодействате за препратки. 

Приятелското общуване и хвърлянето на безобидни шеги създава здравословна среда и приемникът може дори да ви запомни. 

Освен това проучете около контактите, които искате да достигнете ръчно. Това може да се постигне чрез цифрови медии, например Twitter и LinkedIn. След като намерите техния имейл адрес, свържете се с тях с подбрани имейли и запознайте своя клиент, марка с това как публикацията би била от полза за вас и тях.

Присъединете се към общности за линк билдинг

Общностите за изграждане на LINK са онлайн социални медийни платформи като Facebook, Slack и LinkedIn групи, които обединяват общностите. Търговците на съдържание си помагат взаимно чрез обмен на връзки. 

Чрез тези платформи можете да удвоите органичния си трафик за кратък период от време, да увеличите авторитета на домейна, да се класирате в целевите заявки и да увеличите шансовете за уникални препращащи сайтове.

Възприемете техниката на небостъргача

Най-ефективната и креативна техника за линк билдинг е техниката на небостъргача, която е обяснена в четирите стъпки по-долу.

 1. Анализирайте съдържанието на класирането в SERPs- 

Най-високо класираното съдържание и страници в страницата с резултати от търсачката (SERPs) дава страхотно разбиране на уникалните начини, по които страниците за класиране са възприели. Това помага да се разбере намерението на търсенето и типа съдържание, което читателят чете по отношение на ключовата дума и какво не е наред по отношение на страницата. 

 1. Писане на схема, базирана на SERP

Създайте схема и анализирайте защо уебсайтът се класира. След това идентифицирайте общите основни заглавия във всички сайтове, които се класират за конкретна ключова дума. 

 1. Създайте уникално съдържание 

Плагиатстваното съдържание не е единствената заплаха, от която създателите на съдържание трябва да се тревожат. Какво ще кажете за съдържанието, което повтаря едно и също нещо няколко пъти? 

Следователно, полагането на големи усилия в създаването на съдържание, което е десет пъти по-добро от това, което вече е в мрежата, дава на работата ви ценност и носи лоялна аудитория, която ви позволява да анализирате с различни инструменти, а също така помага да опознаете аудиторията си чрез KYC. 

 1. SEO на страницата

SEO оптимизацията на страницата е еднакво важна, както и оптимизацията извън страницата. Ето някои от страхотните стратегии за добро SEO на страницата

 • Използване на първични ключови думи в
  1. Заглавието 
  2. Мета Описание
  3. В първите 10% от съдържанието
  4. След всеки 100 думи 
  5. Подзаглавия като H2 и H3
  6. В заключението
 • Имайте 2% плътност на основната ключова дума
 • Включете вторични ключови думи 
 • Добавете число в заглавието 
 • Добавете мощни думи в заглавието 
 • Създавайте медии като снимки, видеоклипове и GIF файлове
 • Включване на алтернативен текст в медиите 
 • Избягвайте изречения с страдателен залог
 • Добавете преходни думи 
 1. Достигнете до вашите конкуренти

Отново, след като сте създали умопомрачително съдържание, свържете се с онези, които правят обратна връзка към вашите конкуренти и ги убедете, че свързването към вашия уебсайт е по-полезно. 

Като се вземе предвид всичко 

Не на последно място, за да създадете десет пъти по-добро съдържание, най-ефективните и иновативни стратегии за линк билдинг са, когато сте достатъчно последователни и търпеливи, докато сте в процеса. Освен това процесът на изграждане на връзка може да отнеме много време, но когато се фокусирате върху качеството, а не върху количеството, можете лесно да постигнете аудиторията, която има най-голямо значение!