Знаете ли значението на оптимизирания за SEO дизайн на уебсайтове? Как удобният за SEO дизайн на уебсайт може да помогне за подобряване на класирането в Google и други търсачки?

Пригответе се да подобрите дизайна на уебсайта си и да го направите оптимизиран за SEO, което помага да подобрите класирането на ключовите си думи в търсачката.

Какво ще кажете да знаете, че 30% от трафика от търсене е органичен? Тъй като толкова много хора кликват върху списъка с органично търсене, стана изключително важно да използвате SEO оптимизация, за да повишите класирането на уебсайта си.

Ползите от удобния за SEO уебсайт са огромни. Вие не само ставате по-добри в резултатите от търсенето, но също така ще привлечете повече трафик към уебсайта си.

Google получава повече от 96 000 търсения в секунда на ден и тези хора, които търсят нещо, могат да бъдат ваши клиенти!

Но суровата реалност е, че не можете да достигнете до всеки от тях, без да имате добре оптимизиран уебсайт, който е подходящ за SEO оптимизация.

Има стотици статии и публикации, които ще намерите, за да направите своя уебсайт SEO лесен, но наистина е трудно да намерите как да проектирате SEO приятелски уебсайт. Има стотици фактори, които ще трябва да вземете предвид, за да оптимизирате уебсайта си за Google. Наясно ли сте с всички тях?

Никой не може да обмисли SEO приятелски уебсайт с всички тези фактори и да проектира уебсайт, като има предвид тези множество параметри.

И така, как да накарате уебсайта си да се класира по-високо в Google? Задачата за оптимизиране за по-добро SEO не е детска играчка.

Ето защо ние изтеглихме информация от различни източници и мнения на нашите експерти, за да ви помогнем да знаете как да проектирате удобен за SEO оптимизация уебсайт , който да се класира по-високо в Google и други популярни търсачки.

Разгледайте как да проектирате уебсайт, който е удобен за SEO оптимизация в тази публикация в блога.

Какво е SEO приятелски уеб дизайн?

Удобният за SEO дизайн на уебсайтове е свързан с следване на най-добрите практики за SEO оптимизация в индустрията за проектиране на уебсайт, който е напълно достъпен и лесен за индексиране от търсачките .

Създаването на уебсайт, подходящ за SEO оптимизация означава, че Google и други търсачки могат да обхождат страниците на уебсайт, да интерпретират съдържанието по-ефективно и да го индексират в своите бази данни.

Едно от предимствата на удобния за SEO оптимизация уебсайт е, че той подобрява шансовете всички страници да бъдат индексирани и класирани на първо място в резултатите от търсенето.

Защо оптимизираният за SEO оптимизация уеб дизайн е важен?

Защо наистина се нуждаете от удобен за SEO оптимизация уеб сайт? Съвсем просто е! С помощта на удобен за SEO оптимизация уебсайт можете да получите повече трафик от други уебсайтове, които игнорират търсачките. И така, нека да се запознаем с предимствата на един лесен за търсене уебсайт.

Предимствата на удобния за SEO оптимизация уебсайт са следните:

  • Подобряване познаваемостта на марката
  • Повече възвръщаемост на инвестициите
  • Победа над вашите конкуренти
  • Постоянни резултати
  • Удобен за потребителя уебсайт
  • И още…

След като вече знаете какво и защо да проектирате удобен за SEO оптимизация уебсайт, който да се класира, е време да се потопите в това как да направите своя уебсайт да се класира по-високо в Google.

Ето някои от най-добрите практики, които трябва да следвате, докато проектирате уебсайт, за да го направите удобен за SEO оптимизация. Как да направите по-удобен за SEO уебсайт, като правите по-малко усилия? Нека да се запознаем с най-добрите практики за проектиране на лесен за SEO оптимизация уебсайт.

Най-добри практики за проектиране на удобен за SEO оптимизация уебсайт, който се класира

Какво можете да направите за оптимизирания за SEO оптимизация уебсайт точно сега? И така, работете върху етикет за заглавие, мета-описание и ALT-текст Когато става въпрос за това как да проектираме удобен за SEO оптимизация уебсайт? първото нещо, върху което трябва да работите, е заглавен етикет, мета-описание и ALT-атрибут.

Тагът за заглавие описва вашия домейн. Вместо да е дълъг, уверете се, че е кратък, закачлив и достатъчно автентичен, за да привлече вниманието на потенциалните потребители.

За мета-описанието винаги трябва да поддържате дължина между 150-160 знака при максимум. Не се опитвайте да го правите ненужно дълго и да затруднявате аудиторията да идентифицира или разпознае вашата марка.

Знаете ли, че търсачките не могат да четат изображения? Вместо това те разбират ALT текст. Докато обмисляте как да направите уебсайта си по-висок в ранга в Google, не забравяйте да помислите за оптимизиране на изображения чрез използване на ALT текст, за да помогнете на търсачките да разберат значението на дадено изображение.

Опитайте се да използвате удобни за SEO оптимизация ключови думи, към които искате да се насочите, докато дефинирате ALT текст за изображение. Също така се опитайте да подредите ключови думи в текста около изображението и да го направите получер. Това ще помогне на роботите да разберат кой от текста на изображението е важен за читателите.

Ако искате да класирате уебсайта си на първата страница на Google, едно нещо, което трябва да направите, е да се уверите, че съдържанието ви е лесно за индексиране и обхождане от Google.

И за да направите това, ще ви е необходим SEO приятелски вид във всеки браузър. Когато трябва да видите как да проектирате удобен за SEO уебсайт, трябва да проверите как изглежда всяка от вашите уеб страници за търсачките.

С помощта на удобен за SEO браузър можете да проверите каква информация е видима за роботите на търсачката и как. На пазара има много такива браузъри. Изберете най-доброто за вашия уебсайт. Възможно е обаче да видите уебсайта си много по-различно в такива браузъри, така че не се страхувайте!

Опростеният уебсайт и архитектурата са задължителни, за да създадете удобен за SEO уебсайт, който се класира по-високо в търсачките. Може да смятате, че терминът е малко технически, но няма нищо общо с техническите неща.

Тук говорим за това как подреждате различни страници във вашия уебсайт. Това е повече за обсъждане на това как можете да свържете всяка страница от вашия уебсайт по начин, който да класира уебсайта ви на страницата с резултати от търсенето на Google .

Когато става въпрос за удобна за търсачката структура на уебсайта, трябва да помислите за опростяване на структурата на страницата, която е лесна за разбиране и индексиране от търсачките.

Ако сте използвали сложна структура за свързване на страници, търсачките ще бъдат изправени пред труден момент при намирането и индексирането на страниците на вашия уебсайт.

Какво ще кажете за използването на  Canonical Tag за класиране на вашия уебсайт на първата страница на Google? Каноничните тагове оказват влияние върху SEO оптимизацията по два начина.

Първо, те пряко влияят върху това как се показват резултатите от търсенето. И второ, те влияят върху класирането на вашия уебсайт по много начини, като например въз основа на вашата структура, потребителско изживяване и поток на пейдж ранк.

Крайната цел на каноничния маркер е да ви помогне да се отървете от проблема с дублираното съдържание на вашия уебсайт. Ако имате 3 страници, използващи едно и също съдържание, можете лесно да изберете само една от тях, която да се показва на страницата с резултати от търсачката.

По този начин можете да решите коя страница искате да показвате в резултатите на търсачката.

Въпреки това не можете да се възползвате от каноничните тагове, ако не ги използвате правилно. Така че, уверете се, че ги използвате правилно.

Съсредоточете се повече върху  структурата на URL адреса , за да проектирате удобен за SEO оптимизация уебсайт, който се класира по-високо в търсачките. Не всички уебсайтове използват една и съща URL структура.

URL структурата на вашия уебсайт зависи от нуждите на вашия сайт. В зависимост от предназначението на уебсайта ви структурите на URL може да варират.

Въпреки това, едно нещо, което трябва да знаете е, че URL структурата на вашия уебсайт е връзка между вашето съдържание и потребител.

Има пряко въздействие върху две неща: потребителското изживяване и Page Rank. С помощта на логическия URL можете лесно да подобрите потребителското изживяване. И с помощта на подходящо вътрешно свързване на страници можете да кажете на Google какви са различните страници на вашия уебсайт и как са свързани. Това ще подобри Page Rank.

За да класирате уебсайта си на първата страница на Google, трябва да се съсредоточите върху структурата на URL адреса на уебсайта си. Опитайте се да следвате добра URL структура, използвайте протокола HTTPS, скрийте префикса www, поддържайте го кратък и прост и използвайте удобни за SEO оптимизация ключови думи в URL адреса на уебсайта.

Мобилният дизайн е жизненоважен. Знаете ли, че Google използва на видно място мобилната версия на съдържанието, когато става въпрос за индексиране и класиране на страници? Въз основа на проучването  51% от потребителите на смартфони предпочитат да използват мобилното приложение на компанията, за да браузват или пазаруват. При такъв сценарий мисленето за дизайн, ориентиран към мобилни устройства, е от решаващо значение за всеки бизнес, когато мисли как да проектира удобен за SEO оптимизация уебсайт.

За да създадете удобен за SEO оптимизация уебсайт, който се класира, оптимизирането за мобилни устройства е важно повече от всякога. Крайната цел на дизайна на първо място за мобилни устройства е да направи вашия сайт отзивчив и проектиран да пасва на мобилните устройства, използвани от целевата аудитория.

В дизайна на първо място за мобилни устройства трябва да покриете всички необходими детайли на уебсайта си, без да прекъсвате потребителското изживяване.

Затова се уверете, че предлагате най-добрата функционалност и естетика, докато сте минималисти. Освен това се уверете, че съхранявате само най-необходимите неща и достатъчно пространство за движение на публиката.

Можете също така да избягвате големи и сложни графики, които не са толкова подходящи за показване на малък екран.

Освен това, трябва да работите върху шрифтовете, тъй като вашите мобилни потребители не са свикнали да виждат или четат различни фантастични шрифтове. Затова се опитайте да запазите шрифтове, които са лесни за четене.

Получете по-добри резултати пригодени за SEO оптимизация уебсайт, като следвате прости стъпки, така че не забравяйте да използвате ключови думи в заглавия, котвен текст и подзаглавия, за да проектирате удобен за SEO оптимизация уебсайт, който се класира.

Не всички места във вашия уебсайт могат да ви помогнат да получите голямо представяне и да използвате силата на SEO с помощта на ключови думи.

Ключовите думи могат да ви помогнат да класирате уебсайта си в Google, но не винаги, ако не сте ги използвали на правилното място.

Най-добрите места за използване на ключови думи са заглавия, подзаглавия или котвен текст. Страхотна идея е да поставите важни ключови думи в името на секциите на уебсайта си.

Търсачките търсят уникалност на вашия уебсайт и когато имате нещо интересно в заглавието или подзаглавието на вашите уеб страници, търсачката определено ще му придаде по-голяма тежест и може да ви помогне да се класирате по-високо.

Помислете само за една ключова дума, докато оптимизирате уебсайта си. Ние знаем колко вълнуващо е да изследваме как да проектираме уебсайт, който е удобен за SEO оптимизация и се опитвате да включите всички страхотни ключови думи в уебсайта си, за да се класирате по-високо. Но дръж се. Знаете ли, че използването на твърде много ключови думи на една страница може да навреди на класирането ви в търсачките?

Е, става. Когато оптимизирате уебсайта си, за да се класирате по-високо, трябва да планирате да използвате една ключова фраза на страница, а не няколко наведнъж.

Като използвате една единствена ключова дума, можете да използвате истинския потенциал на SEO оптимизацията. Заедно с това се опитайте да оптимизирате заглавие, мета тагове и друго съдържание, като използвате само тази една ключова дума.

Оптимизирайте съдържанието , за да се възползвате от предимствата на удобния за SEO оптимизация уебсайт . Областта на SEO се промени драстично. Но през годините едно нещо, което остава постоянно, е СЪДЪРЖАНИЕТО. Съдържанието и SEO вървят ръка за ръка и това е най-важният аспект, който всеки трябва да вземе предвид, когато става въпрос за оптимизиране и класиране на вашия уебсайт в Google или други популярни търсачки.

Уверете се, че се съсредоточавате върху ключовите думи, използвате правилно заглавията, оптимизирате дължината на публикациите си, извършвате оптимизация на връзките и използвате ключовите думи естествено във вашия уебсайт.

Трябва също да се опитате да гарантирате, че съдържанието на вашия уебсайт е уникално и ценно. Вашето съдържание трябва да се хареса на целевата аудитория и по този начин трябва да създадете съдържание, като вземете предвид нуждите на вашите клиенти.

Освен това съдържанието на вашия уебсайт трябва да е лесно за четене и да не се дублира. Освен всичко това, трябва да имате подходяща стратегия за съдържание.

След всичко направено в частта за проектиране, не забравяйте да прегледате и оптимизирате други важни фактори като изграждане на връзки, присъствие в социалните медии и, разбира се, следете конкурентите си.

Не пренебрегвайте изграждането на връзки. Изграждането на връзки е от съществено значение, когато мислите как да накарате уебсайта си да се класира по-високо в Google .

Трябва да се съсредоточите върху изграждането на здравословен профил за обратна връзка за вашия уебсайт. Входящите връзки, идващи към вашия сайт, са важен фактор за високото класиране на уебсайта ви в търсачките.

Уверете се, че имате списък с доверени уебсайтове, откъдето можете да получите обратни връзки. Въпреки това, не всички обратни връзки са полезни и легитимни.

Препратките, идващи от надеждни ресурси, са полезни и могат да окажат добро влияние върху класирането на вашия уебсайт. Това ще повиши доверието на търсачките за вашия уебсайт.

Едно нещо, което трябва да избягвате, е да инвестирате в спонсорирани връзки, тъй като те наистина не добавят никаква стойност към вашата SEO кампания.

Винаги е по-добре да очаквате препратки от уважаван блог и медии от вашата ниша. Такива препратки ще генерират реален трафик, последователи и ангажираност за вашия уебсайт.

Друг чудесен начин да печелите връзки е, че можете да помагате на другите, като споделяте вашите знания, ценни прозрения и безплатни инструменти.

В замяна те ще ви споменат на уебсайта си, което отново е чудесен източник на обратна връзка за вас.

Работете върху  присъствието в социалните медии, за да класирате уебсайта си в Google или други търсачки.

Социалните медии нямат пряко въздействие върху SEO, но връзките, които споделяте в платформите на социалните медии, могат да бъдат чудесен източник за увеличаване на присъствието на вашата марка.

Социалните медии могат да ви помогнат по различни начини, като например да ви помогнат да допринесете със съдържание, да удължите живота на публикациите си, да подобрите онлайн видимостта и органичния трафик, да повишите представянето на марката и да подобрите оптимизацията за локално търсене.

Като част от подобряването на вашето присъствие в социалните медии, опитайте се да обмислите публикуването на полезни материали.

Публикуването на такава значима информация може да ви помогне да привлечете вниманието на целевата аудитория и може да ви помогне да увеличите обхвата на вашето съдържание.

По-добрата информация помага на профилите в социалните медии да се класират по-високо в резултатите от търсенето, което в крайна сметка помага да се увеличи видимостта ви.

Освен това връзките от социалните медии могат да помогнат на търсачките да индексират вашите публикации, което води до повече трафик и подобрено класиране на вашия уебсайт.

Не на последно място, опитайте се да  следите какво правят вашите конкуренти за SEO оптимизация. Винаги е основно правило да наблюдавате отблизо какво правят вашите конкуренти като част от тяхната SEO стратегия.

Опитайте се да разберете какъв вид ключови думи използват, колко добре се класират ключовите думи в търсачките и доколко са подходящи за вашата бизнес ниша.

Освен това се опитайте да видите как изглежда уебсайтът им и какъв вид съдържание публикуват. Можете да получите представа за тяхната стратегия за SEO оптимизация и да промените вашата, ако е необходимо.

Важно е обаче да не го следвате сляпо. Уверете се, че сте проверили колко добре се вписва във вашия маркетингов план и го коригирайте малко, ако е необходимо.

Докато следвате тези невероятни най-добри практики за класиране на уебсайта си в Google или други търсачки, уверете се, че не допускате някоя от следните грешки:

  • Избягвайте неправилното внедряване на тагове за заглавки. Повече от 50% от уебсайтовете страдат от това и ние не искаме да се присъедините към тази лоша банда. Така че, запомнете ключови думи и използвайте подходящи тагове за вашия уебсайт. Не избирайте неотзивчив уебсайт. Това ще ви помогне да намалите общата степен на отпадане на вашия уебсайт.
  • Всички обичаме медиите и анимацията, но не им се ядосвайте, когато става дума за вашия уебсайт. Винаги оптимизирайте медийното съдържание, преди да го използвате на уебсайта си, тъй като то оказва огромно влияние върху времето за зареждане на страницата на уебсайта ви. 
  • Съдържанието на вашия уебсайт не трябва да е твърде кратко или семпло. Търсачките са гладни за качествено съдържание. Поддържането на твърде кратко или слабо съдържание ще ви предпази от надпреварата за по-високо класиране. 
  • Ние и всъщност всички мразим безкрайното превъртане! Функцията е чудесна за зареждане на повече съдържание, но когато става въпрос за проектиране на удобен за SEO уебсайт, който се класира, това ще ви навреди. 

И накрая, дайте най-доброто от себе си, каквото и да правите, за да създадете подходящ за SEO оптимизация уебсайт, който се класира! 

Можете ли да усетите нещо от толкова дълга дискусия за това как да създадете SEO-приятелски уебсайт?

Цялата дискусия и точките, които обсъдихме, по някакъв начин са свързани с това да станете най-добрият, който можете да бъдете – независимо дали става въпрос за оптимизиране на съдържанието, подобряване на зарежданията на страниците или увеличаване на трафика.

Уеб Дзайн България е една такава страстна агенция за уеб дизайн, която помага на клиентите да разберат истинския потенциал на удобните за SEO оптимизация уебсайтове.

Нашите експерти вече са изпробвали всички тези съвети за SEO оптимизиране на уебсайтове и клиентите са забелязали страхотни резултати от това! Опитайте ни! Заслужава си да обсъдим вашите изисквания за уеб дизайн!