Училищните уебсайтове са по-важни от всякога. Те не само се използват като инструменти за разпространение на подходяща информация сред родители и ученици, но също така служат като център за образование извън учебните часове.  

Всяка година изискванията към уебсайта на вашето училище стават все по-големи и по-големи. Поради това училищните администратори трябва да планират да добавят нови функции към своя сайт всяка година, за да го направят по-ефективен инструмент за обучение.  

Един високо функционален и отзивчив уебсайт е един от най-големите активи, които едно училище може да има. Не само това, но гарантирането, че вашият сайт е интерактивен и удобен за мобилни устройства, днес е необходимост.  

Въпреки това може да бъде много трудно да разберете от какви функции се нуждае уебсайтът на вашето училище, за да успее.

Имате късмет! Момчил Марчев и компания е тук, за да помогне. По-долу сме събрали нашия списък с най-добрите функции на училищен уебсайт и идеи за дизайн, които да включите във вашия сайт за учебната 2023-2024 година и след това. Продължете да четете, за да научите повече.  

Нови функции за добавяне към уебсайта на вашето училище 

Училищните уебсайтове предлагат много различни функции и възможности. Тяхната най-основна функция е да улесняват комуникацията на учителите и администраторите с учениците, както и достъпа на учениците до информация 24/7.  

Но как можете да подобрите сайта на вашето училище за предстоящата учебна година? Ето няколко идеи, които да обмислите.

Уверете се, че вашият сайт е удобен за мобилни устройства 

В днешния свят наличието на удобен за мобилни устройства училищен уебсайт е необходимост. Въпреки че повечето посетители все още ще разглеждат вашия сайт на работния плот, значителна част ще го посещават на мобилните си телефони.

Училищата трябва да приемат безпроблемен, интерактивен уебсайт за настолни компютри, телефони, таблети и други устройства.  

Ако вашият сайт все още не е удобен за мобилни устройства, това трябва да е ваш приоритет.  

Уверете се, че вашият сайт е съвместим с ADA 

Не забравяйте, че вашите ученици и родители може да имат увреждания. Ваша отговорност е да гарантирате, че уебсайтът на вашето училище може да отговори на техните нужди.  

Работете с вашия разработчик, за да проверите дали вашият сайт отговаря на изискванията на Закона за хората с увреждания. Това ще направи вашия сайт по-приобщаващ и ще бъде по-достъпен за всички.  

Включете социални медии 

Акаунтите в социалните медии на вашето училище са вторият най-мощен цифров актив, който имате (след вашия уебсайт, разбира се). Обединете двата си най-мощни цифрови актива заедно за максимално въздействие.  

Акаунтите на вашето училище в социалните медии трябва да бъдат свързани с вашия уебсайт, така че ученици, родители и учители да имат достъп до съответната информация на едно място.  

Предоставяне на разширени опции за търсене 

Уебсайтът на вашето училище е огромен източник на информация. Уверете се, че е възможно най-лесно за посетителите да намерят това, което търсят.  

Най-добрият и лесен начин да гарантирате, че посетителите могат да намерят информацията, която търсят, е да включите лента за разширено търсене във вашия сайт.  

Уверете се, че тази функция включва опция за филтриране, за да помогне на търсещите да стеснят опциите. Това включва филтри като образователни статии, казуси, училищни политики и др.  

Дайте изчерпателна страница с ЧЗВ 

Много от посетителите на вашия сайт са задавали често въпроси. Уверете се, че имате страница с някои общи въпроси, за да улесните максимално посетителите да получат подходяща информация възможно най-бързо. 

Онлайн задачи и опции за ресурси 

Един от най-добрите начини да използвате вашия уебсайт като информационен център е като дадете на учителите опцията да добавят задачи, планове за уроци или друга подходяща информация директно на вашия уебсайт.  

Изграждането и поддържането на страхотен училищен уебсайт не е лесно постижение. Изисква се работа и ангажираност, за да сте в крак с тенденциите и нуждите на учениците.  

Имайте най-добрите училищни уебсайтове с Момчил Марчев и компания