Как привличате посетители към уебсайта си? Ако търсенията в Google са начинът, по който хората ви намират, SEO оптимизацията трябва да е начело. Няма да можете да генерирате потенциални клиенти за вашия бизнес, ако никой не може да ви намери.

Знаете ли, че 93% от интернет преживяванията започват с търсачка? Какво се случва, когато някой търси? Най-добрият резултат от търсене на Google има 33% шанс да бъде кликнат. Ако вашата страница е номер едно, можете да се възползвате от една трета от потенциалния трафик.

Подобрете SEO оптимизацията: 9 начина да подобрите класирането на уебсайта си 

Още по-впечатляващо е, че 75% от хората няма да кликнат на втората страница в резултатите от търсенето. Google класира уебсайтовете по-високо от вашите, защото те полагат съзнателни усилия за подобряване на SEO.

Можете да увеличите шансовете си за по-високо класиране в търсенията с Google, като направите определени неща. 

Стъпка 1: Увеличете скоростта на зареждане на страницата

Значението на скоростта на зареждане на страницата може да се отдаде на няколко фактора. Ако времето за зареждане е твърде бавно, Google първо ще забележи и класирането ви ще пострада. Един бавен уебсайт може също да повлияе на това как посетителите взаимодействат със сайтовете ви.

Отрицателните взаимодействия също могат да повлияят на класирането ви. Според проучване 40% от посетителите на уебсайтове изоставят сайтове, ако зареждането им отнема повече от три секунди. Още по-изненадващ е фактът, че 80% няма да се върнат.

Това може да съсипе усилията ви да подобрите SEO класирането, тъй като в крайна сметка ще доведе до загуба на трафик към уебсайта ви. От друга страна, посетителите ще продължат да се връщат към вашия сайт, ако се зарежда бързо. 

Популярността на вашия уебсайт ще бъде открита от алгоритъма на Google, който след това ще промени класирането ви при търсене. Следователно оптимизирането на скоростта на вашата страница и времето за отговор на сървъра е от съществено значение. 

Стъпка 2: Създайте висококачествено съдържание

Колко често се актуализират вашите уебсайтове? Вероятно имате отлично SEO класиране само ако сте докоснали сайта си от създаването му. Трябва да предоставите причини посетителите да се връщат на вашия сайт, за да привлечете повече трафик и да увеличите популярността му.

Трябва да имате висококачествено, подходящо SEO съдържание . Факторът време на престой е друг фактор, който може да подобри SEO класирането. Това е времето, прекарано от посетителите на вашия уебсайт.

Ако вашият уебсайт има информация, която е свежа, интригуваща или заслужаваща внимание, посетителите ще останат там по-дълго. Това ще удължи престоя им и ще насърчи повторните посещения. Уебсайтовете с голямо количество информация обикновено имат по-дълги периоди на престой.

Всички приложения за документи могат да се използват за запазване на вашите идеи за съдържание. Може да подобри SEO класирането, ако потребителите добавят отметки към вашия сайт с помощта на браузър Google Chrome. Ако вашият уебсайт предлага висококачествени и полезни материали, посетителите ще го маркират като отметка.

Оптимизирайте вашите изображения. 

Изображенията могат да бъдат страхотно допълнение към всеки уебсайт. Трябва да ги оптимизирате по подходящ начин, за да подобрите SEO оптимизацията. позовавайки се на елементи като размера и формата на файла. Големите изображения могат да забавят скоростта на зареждане на страницата ви, което се отразява негативно на класирането ви. Преоразмерете или компресирайте вашите снимки, за да ги направите по-ефективни.

Вашият материал може да бъде разделен с помощта на заглавни тагове.

Можете да използвате заглавия, за да подобрите потребителското изживяване на вашия уебсайт. Те ви улесняват да четете или преглеждате текста, като ви помагат при разбиването му. Всичко изглежда по-добре със заглавки, което винаги е хубаво нещо.

Вашият уебсайт трябва да бъде нещо различно от стена от текст. Това ще намали вероятността хората да прекарват времето си там. В резултат на това вашето SEO класиране ще намалее. Заглавните етикети на WordPress сайтовете могат да се променят.

Започнете да блогвате

Блоговете са чудесни за вашия бизнес. Това е чудесен инструмент за генериране на потенциални клиенти и ангажиране на посетителите на вашия сайт. Повечето хора трябва да научат, че блоговете могат да подобрят SEO класирането. Създаването на подходящо и свежо съдържание може да привлече хората към вашия сайт и да им даде причина да останат. Класирането ви в търсачките ще бъде повлияно положително, ако разбирате всичко за блоговете.

Можете да добавите повече от текст .

Съдържанието на вашия уебсайт трябва да е по-широко от написаните думи. Докато снимките са страхотни, много неща могат да подобрят SEO класирането. Помислете за добавяне на мултимедийни елементи към уебсайтовете си, като аудио, слайдшоу или видеоклипове. Всичко това може да се приложи за подобряване на потребителското изживяване.

 Използвайте инфографика

Инфографиките са мощен инструмент за SEO оптимизация.  Две неща са от решаващо значение, за да бъде инфографиката решаваща: страхотен дизайн и отлично съдържание. Много хора правят това и познайте какво? Техните инфографики може да се представят по-добре. 

Трябва да сте сигурни, че вашият сайт е лесен за четене .

Помислете за вашата аудитория, когато създавате съдържание за вашия уебсайт. Ако искате хората да посещават вашия уебсайт и да прекарват времето си там, използвайте прост език. Повечето читатели трябва да могат да разберат вашата информация.

Стъпка 3 – Оптимизирайте връзките си

Като предприемете определени действия, можете да повишите доверието в сайта си. Можете да правите твърдения, но е много по-привлекателно, ако ги подкрепяте. Всички твърдения за данни трябва да бъдат подкрепени от надеждни източници.

Включете и вътрешни връзки.

Вътрешното свързване е жизненоважно, тъй като тези вътрешни връзки ще отведат посетителите до други страници на вашия уебсайт. 

Поправете всички повредени връзки

Би трябвало да се справите добре с прекъсването на връзките, ако използвате авторитетни уебсайтове за хипервръзки. Вашето SEO класиране може да страда от повредени връзки. Ако връзка, която предоставите на посетителите си, ги отведе до заразен уебсайт, това не изглежда правилно.

Какво може да направи това за вашата SEO оптимизация?

Можете да се свържете с уеб администратора на повредена връзка на друг уебсайт и да го помолите да я замени с връзка към вашия. Те биха могли да са нетърпеливи да помогнат, ако ги уведомите, че сте загрижени за уебсайта им. 

Стъпка 4 – Адаптирайте уебсайта си към мобилни устройства

Използването на мобилни устройства нараства толкова бързо, че надмина използването на лаптопи и компютри. Търсенията с Google на мобилни устройства осигуряват повече от 60% от резултатите. Google взема това предвид, когато класира уебсайтове. Вашият уебсайт трябва да е достъпен за мобилни потребители. Няма друг метод, просто това е.

Направете мобилно приложение

Как приложенията могат да подобрят вашето SEO? Google вече индексира приложения чрез Google Търсене с Firebase App Indexing. Хората може да намерят приложението ви, като търсят термини, подходящи за вашата ниша. В резултат на това SEO оптимизацията става печеливша. Когато се появи в търсене с Google, приложението ви автоматично ще се превърне в полезен инструмент.

Стъпка 5 – Насърчете споделянето в социалните медии .

Всеки уебсайт и компания се нуждаят от присъствие в социалните медии. Добре известно е, че това. Не е добре известно, че хората могат да споделят връзки към вашия сайт в социалните медии, което може да подобри SEO класирането.

Иконите за социално споделяне са чудесен начин да постигнете това. Освен това, публикувайте връзките си в социалните медии. Отнема само едно кликване, за да споделите информация във времевите линии на хората. 

Стъпка 6: Използвайте ключови думи по подходящ начин

Вижте тези елементи от формулата за класиране на Google. Тази формула е доста зависима от ключови думи. Включете в статията си думи, които читателите вероятно ще търсят. Google ще забележи, ако прекалявате с ключовите думи на уебсайта си, което може да навреди на ранга ви. Ключовите думи трябва да се използват естествено в изреченията. Те могат да бъдат включени във вашите заглавни тагове или надписи на изображения.

Препоръчват се и ключови думи с дълга опашка. Има три до четири думи фрази, които могат да бъдат намерени при търсене. 

Създайте достойни за щракване заглавия и описания

Когато пишете заглавия на търсачката, имате само 65 знака за заглавието. Няма значение колко страхотно е вашето заглавие. Той ще бъде съкратен, ако е по-дълъг от 65 знака. Ще наблюдавате това. Най-важната част от заглавието е запазена, но останалата част я няма. Бъдете кратки.

Създайте страхотно мета описание

Трябва да оптимизирате мета описанието. Google го улеснява, като предоставя съвети и трикове как да напишете добри описания. Това са най-важните.

  • Използвайте описателни ключови думи – Заредете ключови думи, които са подходящи за статията. Какво? Защо? Кога? Където? Репортерите използват тази формула, за да опишат места. Също толкова полезно е и при писане на описания.
  • Те трябва да са уникални – всяко мета описание трябва да се различава от описанията на други страници.
  • Поддържайте ги кратки – Google ограничава мета описанията до 160 знака.

Въпреки че мета описанието може да не е толкова важно, колкото вашето заглавие, когато получавате кликвания, хората не му обръщат толкова внимание. Въпреки това е жизненоважно да се подобри SEO класирането.

Стъпка 7 – Огласете името си.

Да предположим, че тепърва започваме в SEO оптимизацията. Отначало ръчно изградихме връзки. Ще отнеме месеци, ако дори и години, за да видим някакво значително повишаване на класирането. Нашите сайтове нямаха връзки от авторитетни сайтове, така че ни отне месеци, за да постигнем добри резултати.

Регистрирайте се за сайтове за въпроси и отговори

Хората копнеят да научават нови неща. В сайтове за въпроси и отговори като Quora и Yahoo! Отговори, много хора публикуват запитвания. Съществуват няколко варианта. Можете да помогнете в тази ситуация. От решаващо значение е да отговорите на въпрос със задълбочено, добре написано есе. Когато е възможно, свържете се с уебсайта си и предложете най-подходящия отговор.

Това едновременно ще изпълни две цели. Вие помагате на заявителя. Освен това вие привличате вниманието на читателите към вашите връзки, като ги включвате в текста си. Като ви оценяват като ресурс, хората ще са по-склонни да кликнат върху вашите връзки.

Станете експерт във вашата ниша

Звучи като трудна задача. Не е толкова трудно, колкото си представяте. Вашата марка може да помогне за увеличаване на трафика към вашия уебсайт. Възможно е да направите същото. Ето как.

Споделете знанията си и помогнете на другите.

Първо създайте акаунт на уебсайт с въпроси и отговори, като Quora или Yahoo Answers. Присъединете се към групите на LinkedIn и достигнете до сайтове във вашата ниша, които могат да се възползват от гостуващо авторство или принос. Отговаряйте на въпроси и помагайте на потребителите. Не рекламирайте бизнеса си.

Потребителите ще поискат вашата помощ, ако отговорите ви са полезни. Браузърите и последователите ще следват вашата връзка и вие ще видите огромно увеличение на трафика на сайта. LinkedIn и Yahoo Answers са готови да се свържат. Каквото и да правите, винаги бъдете учтиви и предлагайте точна информация, която ще помогне на другите.

Влияние на влиятелни лица

Въпреки че може да мислите, че инфлуенсър маркетингът е умрял, възможно е да получите много трафик, ако инфлуенсър се свърже директно към вашата публикация. Инфлуенсърите получават стотици заявки за промоция на съдържание всеки месец. Човек се вижда от разстояние. Инфлуенсър може да бъде убеден и вдъхновен да разпространи вашия материал.

Стъпка 8 – Регистрирайте се в Google Business

Местното SEO е от решаващо значение, особено ако вашата компания, работеща с тухли и хоросан, има физическо присъствие. Можете да създадете акаунт в Google Business, ако сте пропуснали SEO.

Това ви позволява да редактирате вашата бизнес информация, да проверявате информацията за връзка, да добавяте изображения, да наблюдавате отзивите на клиенти и много повече. Това може да ви даде предимство пред конкурентите, които капитализират нещо различно от този ресурс.

Стъпка 9 – Направете маркетинга на съдържанието по-ефективен с инструменти

Кой е най-популярният начин, по който уебсайтовете получават връзки в наши дни? Трябва да сте запознати с маркетинга на съдържанието. Маркетингът на съдържание наистина е най-добрият начин за изграждане на връзки. Безплатни решения, налични на пазара, според нашата експертиза, увеличават посетителите и обратните връзки. За разлика от маркетинга на съдържанието, това е превъзходна инвестиция.

Заключение

SEO оптимизацията не е мода. Това е нещо, върху което вашият уебсайт трябва да се фокусира сега и в бъдеще. Въпреки това, ако все още трябва да започнете процеса на SEO оптимизация, започнете с няколко и след това преминете към следващия. Следете резултатите си. 

Вашият трафик и класиране при търсене ще бъдат прегледани, за да се потвърди вашият подход за SEO оптимизация. Най-добрите резултати от търсенето скоро ще бъдат достъпни в Google. Не можеш да си сигурен.