Уебсайтът за красота не е само за продуктите. Самият уебсайт също трябва да изглежда красиво. Съобщава се, че 38% от клиентите ще изоставят уебсайтове, ако съдържанието или оформлението са непривлекателни, а 75% от хората ще преценят достоверността ви само по уебсайта ви , така че отделянето на време за създаване на зашеметяващ уебсайт за красота, който е лесен за навигация, си заслужава. 

Ако сте в бизнеса с красота, независимо дали става въпрос за грижа за кожата, грижа за косата, грижа за ноктите или козметика, знаете колко важен е външният вид. И така, вие искате вашият уебсайт за красота не само да изглежда привлекателен, но и да се откроява по аспекти на използваемост, ангажираност и висока реализация. 

В такъв случай, нека да поговорим за това как да изработите зашеметяващ сайт за красота, който можете да се гордеете да показвате на всички. 

Създаване на зашеметяващ уебсайт за красота 

Когато изработвате сайт за красота, трябва да вземете предвид няколко фактора. Вашият уебсайт трябва да се свързва с вашата аудитория и клиенти, да бъде визуално ангажиращ, лесен за използване, да генерира продажби и да предоставя страхотно съдържание. Така че, нека разгледаме по-подробно всеки от тези фактори. 

1. Визуализация 

За всеки уебсайт визуалните елементи са ключови за привличане на вниманието, но с уебсайт за красота това е още по-важно. Но къде тези визуални елементи са поставени на уеб страницата също оказва влияние. Например, ако са малки по размер и в долната част на страницата, те ще имат ниска визуална видимост. Но по-големите изображения в горната част на страницата ще се открояват по-добре. Същият принцип се прилага за контраста и цветовете, текста и видеото. 

Всичко това се основава на концепцията за визуална йерархия, която не само помага за ясното показване на вашите продукти, но също така сте в състояние да насочите посетителя към уебсайта си с помощта на визуални елементи. Има два основни принципа на визуалната йерархия: 

Тегло и размер. Вашите най-важни елементи на уебсайта, като вашето име и лого, трябва да са по-големи и по-смели от другите елементи. Това е така, защото зрителите естествено гравитират първо към по-големи, по-смели и по-цветни части. 

Поставяне. Като използвате внимателно оформлението на уебсайта, можете да насочите зрението на посетителя, където желаете. Например, бутоните с призив за действие, поставени в средата на екрана, ще работят по-добре от тези в долната част. 

Както и изображенията на вашите продукти включват снимки, които „подкрепят“ всякакви твърдения или подчертават колко добре може да изглежда някой, използвайки вашите продукти. Например: 

Създайте галерия от маникюрите, цветовете на ноктите и педикюрите, които сте правили. 

Включете снимки на преобразяване или дори видеоклипове за това как да нанесете грим и крайния резултат. 

Ако имате персонал, който работи с вас, покажете им да демонстрират уменията си, като боядисване на коса или стилизиране. 

Насърчете клиентите не само да споделят изображения и видеоклипове на вашите продукти, но ги поканете да публикуват свои собствени, използвайки вашите продукти. 

2. Лесна навигация 

Ако не е лесно да навигирате във вашия уебсайт за красота, бързо ще загубите посетителите си. Всъщност 37% от потребителите казват, че лошата навигация и дизайн ги карат да напуснат уебсайт. 

И така, ето няколко съвета за подобряване на потребителското изживяване: 

Включете помощни средства за навигация, като търсене и индексиране. 

Свържете вашето лого/име на фирма към началната страница. 

Уверете се, че менюто ви е видимо и лесно за намиране, без значение на какво устройство се преглежда. 

Не забравяйте вертикалната навигация, особено ако вашият уебсайт е с дълго превъртане, като уебсайт с една страница. Например вмъкнете бутон назад към началото. 

Увеличете максимално своя долен колонтитул и включете връзки към важна информация, като политика за поверителност и икони на социални мрежи. 

Помислете как един посетител ще види вашия уебсайт, който обикновено започва горе вляво, премества се надясно, след това отива долу вляво и отново се премества надясно. 

3. Включете социално доказателство 

Има основен човешки инстинкт да „следваш лидера“ и това е, което социалното доказателство позволява на хората да правят. По същество, когато други подкрепят вашия уебсайт или продукти, това дава на хората потвърждение, че могат да ви се доверят. Тогава е по-вероятно да купуват от вас и да станат завръщащи се клиенти. 

Един от най-лесните начини да направите това е да добавите препоръки към уебсайта си и не се притеснявайте да добавите твърде много. Но има и други начини да добавите социално доказателство към уебсайта си, включително: 

Подкрепа на инфлуенсъри. 

Отзиви за продукти от клиенти – само пет отзива за продукти могат да доведат до 270% увеличение на реализациите. Не забравяйте видео препоръки или рецензии, тъй като те могат да имат по-голямо въздействие. 

Лого на компании, които са споменали вашия бизнес. 

Уиджети за социални медии, които разкриват колко хора ви следват. 

Икони на доверие от членство в асоциации, награди, сертификати за красота и др. 

Не крийте своите препоръки и рецензии на специална страница. Включете ги на страниците с продукти за красота и на началната страница. 

4. Скорост на зареждане 

Ако зареждането на уеб страница отнема повече от 2,4 секунди, вашият посетител ще започне да губи търпение. 4 до 5 секунди и 20% от посетителите ще са напуснали. Скоростта на зареждане на страницата е от решаващо значение не само за задържането на посетителите на вашия уебсайт, но и за SEO класирането

Това се отнася и за мобилните устройства. Всъщност 85% от мобилните потребители очакват уеб страниците да се зареждат също толкова бързо или по-бързо на тяхното мобилно устройство, отколкото на десктоп. 

Така че проверявайте редовно скоростта на зареждане на страниците на всички устройства. Освен това се уверете, че всяка връзка и бутон работят ефективно. Помислете за размера на изображенията и друго визуално съдържание, като видеоклипове, и може би направете мобилната версия по-малка по размер. 

5. Бъдете минималистични и без излишни неща 

Посетителите харесват празно пространство, особено на началната страница. Така че, помислете за оформлението на дизайна и го поддържайте просто, ясно и лесно за четене и навигиране. Ето някои други съвети, които да вземете предвид: 

Съхранявайте най-важната информация на видимата на екрана част от страницата, т.е. областта, която посетителите виждат, преди да трябва да започнат да превъртат страницата надолу. 

Уверете се, че има бяло пространство между различните елементи на всички уеб страници. Няма нищо лошо в това да имате няколко празни пространства, за да добавите баланс. Съхранявайте текста на малки парчета с размер на хапка. 

Включете изображения, от снимки и видеоклипове до векторни изображения и икони. 

Не забравяйте бутона за призив за действие. 

Често е добър план да се придържате към стандартните оформления и да оставите всичко друго да говори. 

6. Не забравяйте социалните медии 

Един от най-добрите начини да поддържате връзка с клиентите е чрез социалните медии, особено за марките за красота. Интегрирането на вашите социални канали с уебсайта ви е от решаващо значение за ангажираността на уебсайта, представянето на марката и обхвата, както и за създаването на разговори. 

Това не само ще увеличи трафика към вашия уебсайт, но и ще увеличи трафика към вашите социални канали. Най-предпочитаните канали са Instagram и YouTube за марките за красота, където можете да създавате „истории“, където вие и клиентите можете да споделяте съдържание и където можете да насърчавате ангажираността и да водите разговори. 

Силата на вашия уебсайт за красота може да направи или разбие вашата марка. Начинът, по който е проектиран, както и неговата използваемост трябва да имат красиво въздействие.

Нашата мрежа от консултанти на уебсайтове са на разположение, за да ви помогнат да изградите зашеметяващ уебсайт за красота, който има сила по правилния начин. Ние помагаме да гарантираме, че той е напълно оптимизиран, ефективен, визуално приятен и способен да генерира запитвания, както и продажби. Свържете се с нас днес, за да започнете своето пътуване.