В днешната дигитална ера силното онлайн присъствие е по-важно от всякога. Вашият уебсайт често е първата точка за контакт за потенциални клиенти и е изключително важно той да направи страхотно първо впечатление. Но какво ще стане, ако уебсайтът ви е остарял, бавен или не дава желаните резултати? Точно тук се намесва редизайнът на уебсайта. 

Какво е редизайн на уебсайт? 

Редизайнът на уебсайт може да е необходим поради много различни причини. Инвестирането в силно цифрово присъствие е от съществено значение, ако искате да развиете бизнеса си и да увеличите приходите си. Редизайнът се състои от модифициране и подобряване на съдържанието, структурата, формата и навигацията на вашия уебсайт с цел подобряване на ефективността и увеличаване на реализациите на посетителите. 

Вашият уебсайт играе жизненоважна роля за генериране на разпознаваемост на марката и представяне на вашата марка пред потенциални клиенти. Вашият уебсайт трябва да бъде удобен за потребителя, ангажиращ и информативен, който предоставя на вашата аудитория цялата информация, от която се нуждае, за да вземе информирано решение. Така че, ако не се гордеете с уебсайта си или смятате, че той не изобразява точно вашия бизнес, моля, продължете да четете. 

Решението да получите нов дизайн на уебсайт зависи от вашите конкретни обстоятелства, цели и обратната връзка, която получавате от потребителите. Ако не сте сигурни, препоръчваме ви да се консултирате с професионален уеб дизайнер 

Вашата цел с редизайн на уебсайт 

Преди да започнете редизайн на уебсайт, важно е да определите целите си . Какво искате да постигнете с новия си уебсайт? Искате ли да увеличите трафика, да генерирате повече потенциални клиенти или да подобрите потребителското изживяване? Като дефинирате целите си, можете да гарантирате, че вашият редизайн е фокусиран и ефективен. 

Важно е да имате предвид вашата целева аудитория и това, което те търсят в уебсайта. От каква информация се нуждаят и как можете да ги улесните да я намерят? Като разберете вашата аудитория и нейните нужди, можете да приспособите вашия редизайн, за да отговори на техните очаквания и да осигури по-добро потребителско изживяване. 

И накрая, важно е да обмислите идентичността на вашата марка и как уебсайтът ви може да я отразява. Вашият уебсайт често е първата точка за контакт за потенциални клиенти и е важно той точно да отразява ценностите и посланията на вашата марка. Като гарантирате, че уебсайтът ви е в съответствие с идентичността на вашата марка, можете да изградите доверие и надеждност сред вашата аудитория. 

Вашият уебсайт има нужда от редизайн? 

Ако се чудите дали вашият уебсайт се нуждае от редизайн, има осем точки, на които да обърнете внимание. Ако някоя от тези причини ви харесва, струва си да обмислите помощта на уеб дизайнер, който да ви подкрепи в този редизайн на уебсайта.  

1. Остарял дизайн : Ако вашият уебсайт има остарял или непривлекателен дизайн, време е за обновяване . Модерният и визуално привлекателен уебсайт прави положително впечатление на вашите посетители. Знаете ли, че потребителите формират мнение за уебсайт за 0,05 секунди

2. Лошо потребителско изживяване : Ако на потребителите им е трудно да навигират в уебсайта ви, да намерят информация или да извършат желаните действия (като правене на покупка или свързване с вас), те бързо ще загубят интерес и ще напуснат. Удобният за потребителя уебсайт трябва да има ясно меню за навигация, лесно за четене съдържание и последователен дизайн. 

3. Неотзивчив дизайн : С нарастващото използване на мобилни устройства, наличието на уебсайт, който не е удобен за мобилни устройства, ще означава, че пропускате голяма част от потенциални клиенти. Отзивчивият уебсайт също е от съществено значение за SEO, тъй като Google дава предпочитание на удобния за мобилни устройства уебсайт в резултатите от търсенето. Около 94% от посетителите на уебсайта оценяват уебсайт въз основа на адаптивен уеб дизайн. 

4. Бавна скорост на зареждане : Бавният уебсайт е разочароващ за вашите потребители и може да доведе до висока степен на отпадане. Можете да правите неща като компресиране на изображения или оптимизиране на кода, но понякога може да е необходима цялостна ревизия на уебсайта, за да се подобри производителността. Според проучване 47% от потребителите няма да чакат повече от две секунди за зареждане на уебсайт. 

5. Ограничена функционалност : Ако на текущия ви уебсайт липсват основни характеристики или функционалност, които биха били от полза за вашия бизнес или вашите потребители, може да си струва да обмислите нов уебсайт, който може да отговори по-добре на вашите нужди. 

6. Промени в марката : Ако идентичността на вашата марка се е развила значително, уебсайтът ви трябва да отразява тези промени. Нов уебсайт може да ви помогне да приведете онлайн присъствието си в съответствие с актуализираната ви марка. 

7. SEO оптимизация : Ако текущият ви уебсайт не е оптимизиран за търсачките, може да е предизвикателство за потенциалните клиенти да ви намерят онлайн. Нов уебсайт може да включва най-добрите практики за SEO оптимизация от самото начало. 

8. Анализ на конкурентите : Ако вашите конкуренти наскоро са актуализирали уебсайтовете си и са подобрили онлайн присъствието си, може би си струва да обмислите нов уебсайт, за да останете конкурентоспособни във вашата индустрия. 

Редизайнът на уебсайт ще се справи с тези проблеми, като възприемете нов подход към уебсайта си, можете да подобрите неговата функционалност, естетика и производителност, което води до по-ангажиращо и ефективно онлайн присъствие. Така че, ако изпитвате някой от горните проблеми, време е да се свържете с уеб дизайнер.  

Какво е включено в редизайна на уебсайта? 

Свеж нов дизайн за вашия уебсайт, който е модерен и професионален 

Лесна за използване навигация 

Ясно и ангажиращо съдържание 

По-бързо време за зареждане 

Нова първокласна висококачествена стокова фотография, която да ви помогне да оживите уебсайта си. 

Интегриране на вашите социални медии за насърчаване на ангажираността 

Опресняване на SEO на страницата , за да даде тласък на вашия уебсайт в резултатите от търсенето с Google 

Обща проверка на изправността на уебсайта, за да се коригират неработещи връзки, правописни грешки и др. 

Напълно отзивчив дизайн, така че уебсайтът ви да работи брилянтно на мобилни телефони. 

Подход „поверителност още при проектирането“, за да се гарантира, че вашият уебсайт е съвместим с GDPR.