Свободната практика революционизира традиционната работна среда и намирането на работа. Това позволи на мнозина да разчитат на собствените си умения и да започнат да работят за себе си. Това даде широка свобода на действие на индивидуалността и себеизразяването да растат. Прекъсване на възлите и границите на незаинтересованост към работата, което позволява да се преследва саморазвитие и материална свобода.

Тъй като пазарът на свободна практика е невероятно огромен с разнообразен избор от различни възможности, на които човек може да се отдаде, той привлича още по-широка аудитория от хора, които да опитат. По-специално, когато ИТ областта е в процес на възраждащ се бум, можем да видим колко много програмисти и уеб дизайнери предлагат своите професионални умения на пазара на труда.

Намирането на клиенти като уеб дизайнер на свободна практика може да се окаже доста предизвикателство. Проблемът възниква тук поради пазара на свободна практика и по-специално областта на уеб дизайна е пренаситена. И като фрийлансър вероятно търсите постоянен поток от възможности, за да поддържате своя растеж и слава. Това е мястото, където нов фрийлансър може да се обезсърчи дори до степента на отказ от идеята поради високата конкурентоспособност и честата монополизация на някои платформи.

Не се огорчавайте още. Има жизнеспособни начини за нов уеб дизайнер да намери клиенти и след това да улесни растежа си.

В тази статия ще разгледаме различни методи, които интернет ни е дал. Освен това, този внимателен поглед върху всяка възможност ще бъде направен чрез правомощията на новопостъпил в бизнеса уеб дизайнер.

Как да намеря клиенти за уеб дизайн?

 • Платформи за уеб дизайн на свободна практика и техните плюсове и минуси
 • Изградете свой собствен бизнес като свободна практика
 • Как да работите на свободна практика – правилният начин
 • Как да изградим успешен бизнес на свободна практика.

Платформи за уеб дизайн на свободна практика и техните плюсове и минуси.

Вероятно първият път, към който бихте могли да насочите вниманието си, е променливостта на платформите на свободна практика. Те предлагат удобен и лесен начин незабавно да намерите клиент и да се отървете от необходимостта да ровите внимателно в интернет джунглата.

Нека тогава да разгледаме по-задълбочено най-забележителните примери за такива платформи и техните плюсове и минуси.

 • Upwork . Тази платформа е може би първото търсене, с което Google ще ви дари. Не може да се отрече, че Upwork е огромна платформа, която може да се похвали с вече установена рамка на взаимоотношения клиент-фрийлансър. Проблемът с Upwork обаче е колко конкурентен е той. Просто има твърде много хора, които са готови да вършат същата работа за цена, по-ниска от минималната заплата в повечето страни. Такива обстоятелства анулират и обезкуражават повечето от усилията, които хората са готови да положат.
 • Fiverr . Fiverr е друго голямо име в играта. Fiverr предлага платформа с колосален мащаб, която по никакъв начин не ограничава вашите възможности за свободна практика. Има множество проекти, свързани с дизайна, в които можете да опитате да влезете. От дизайна на уебсайт до брандирането и дизайна на листовки. Въпреки че Fiverr може да бъде чудесна стъпка по пътя към успешен фрийлансър, той все още е твърде конкурентен. Много хора предлагат по-ниска услуга за стотинка, което отново не е нещо, което бихте искали да правите на пълен работен ден.

Изградете свой собствен бизнес като свободна практика.

С уеб дизайна на свободна практика е наложително да погледнете отвъд стандартната схема на „фрийланс“. Решаващото нещо е да не влагате изцяло себе си в едно начинание като платформи на свободна практика. Същността тук е да разклоните и разширите обхвата си на експозиция.

При работата на свободна практика успехът е причинно зависим от това колко хора знаят за вашето съществуване като професионалист. Подобрявайки този аспект, почти си гарантирате поне някакво достойно плащане. Има и още един аспект, който си струва да се спомене. Въпреки че може да изглежда незначително, не забравяйте, че да сте фрийлансър не означава да се ограничите до категория доставчик на евтини услуги, с която мнозина свързват думата „на свободна практика“. Вместо това е по-добре да се отклоните от тази груба деноминация.

Как да работите на свободна практика – правилният начин.

Следователно, без допълнително обожание, същността на работата на свободна практика е способността да популяризирате уебсайта си и да рекламирате себе си. Хората трябва да знаят за вашите услуги и отличителни характеристики, които ви отличават от останалите. По-долу са дадени няколко съвета, които може да са полезни:

 • Първо и най-важно, изграждането на нови връзки и поддържането на стари е от съществено значение за получаване на постоянни възможности за работа. Ето защо, винаги когато имате работа с клиента, опитайте се да поддържате връзка с него/нея, тъй като това може да ви помогне да намерите друга възможност за работа в бъдеще. Не се колебайте да поискате препоръки и познати на клиенти, които може да имат нужда от подобна работа.
 • Най-добрият ви залог би бил да станете изнесен фрийлансър за голяма компания. Това не само ще гарантира, че получавате сравнително последователен поток от работа и по този начин ще ви бъде платено щедро, но също така има голямо влияние върху цялостното ви портфолио. Тъй като повечето клиенти в бъдеще с радост ще дадат предимство на вас, при положение, че имате опит от работа в голяма компания, а не на някой без такъв.
 • Когато сте натрупали доста голям опит и клиентела, няма реална пречка да не създадете свой собствен сайт, рекламиращ вашите способности. Това ще ви помогне да се разширите до още по-голям мащаб. Особено с качествено SEO и писане на блогове можете допълнително да прецизирате портфолиото си и да увеличите потока от възможности за работа, идващи по пътя ви. Да не говорим, че SEO услугите като LinksManagement ще ви помогнат да постигнете желаните SEO класации с качествено публикуване на гости за нула време.

Как да изградите успешен бизнес за уеб дизайн на свободна практика.

Инвестирайте 2 часа на ден, работейки върху собствения си бизнес. Този подход включва брандиране, рекламиране в социалните медии и особено SEO работа на вашия уебсайт и извън него, като изграждане на връзки .

Когато за първи път започнах, поръчах листовки, визитни картички и т.н. Не знаех, че никога няма да трябва да се срещам лично със собственици на бизнес, за да мога да продавам услугите си за уеб дизайн на свободна практика!

90% от моите клиенти идват от резултатите от органичното търсене на Google. Прекарването на 2 часа на ден в работа върху подобряването на моя уебсайт и репутация в продължение на цяла година ми позволи да получа достатъчно запитвания, за да живея добре, без да се налага да се свързвам с клиенти директно.

Ето какво можете да направите по-конкретно:

 • Регистрирайте се във възможно най-много бизнес директории, като използвате последователна информация за контакт, особено име, адрес и телефонен номер на вашия бизнес.
 • Използвайте Ubersuggest, за да проучите вашите конкуренти, да намерите техните най-добри ключови думи и препратки, за да можете да започнете да работите върху SEO на вашата страница и извън страницата.
 • Създайте профил в социални медии във възможно най-много платформи.
 • Създайте бизнес акаунт във възможно най-много платформи за репутация, като Trustpilot, Google My Business и др.
 • Създайте неустоима отстъпка или оферта, за да получите отзиви от всеки клиент, с когото работите. Кажете им за тази оферта веднага щом уебсайтът е готов да започне да работи. Кажете нещо като „Бих искал да ви предложа 10% отстъпка от годишната ви такса за хостинг. Единственото нещо, което бих помолил в замяна, е да споделите вашите отзиви за моите услуги в Trustpilot.“

Ако направите гореспоменатото, ще можете да развиете бизнеса си на свободна практика, както бихте направили, ако имате дружество с ограничена отговорност.

Заключение.

Изводът е: не се напрягайте твърде много относно платформите на свободна практика! Въпреки че предлагат голямо разнообразие от възможности за работа, те са склонни да омаловажават истинските ви умения и да ви обезсърчат да се заемете отново с работата на свободна практика. Сайтове като този могат да бъдат полезни като първи блок за изграждане на успех, но не и като основен източник на мотивация и приходи на свободна практика. Разклоняването, диверсификацията и популяризирането на вашия занаят трябва да бъде опората за вашата амбициозна кариера на свободна практика.