Искате да създадете нов уебсайт за вашата компания, но нямате абсолютно никаква идея как да го направите? Дори и да го направихте, тъй като не сте запознати с практиките на уебсайтове и всичко останало, може би не би било толкова умна идея да се заемете с изграждането сами. Наемането на някой опитен би бил много по-добър подход. Това обаче повдига въпроса – трябва ли да наемете независим уеб дизайнер на свободна практика или е по-добре да наемете професионална агенция за уеб дизайн? Трудно е да се каже, тъй като и двата варианта имат своите съответни списъци с плюсове и минуси. Независимо от това, нашата мисия е да очертаем разликите между уеб дизайнери на свободна практика и агенции за уеб дизайн, за да ви помогнем да вземете решение.

Какво представлява уеб дизайнер?

Преди да се спрем по-дълбоко на това какво означава да използваш услугите на уеб дизайнер на свободна практика срещу услугите на агенция за уеб дизайн, нека обясним какво всъщност представлява уеб дизайнерът, независимо дали работи сам или в екип. Накратко, уеб дизайнерът е човек, който използва уменията си за програмиране в комбинация с креативност, за да създава уникално изглеждащи и лесни за навигиране уебсайтове.

Сега може би си мислите, че услугите на уеб дизайнерите са необходими само веднъж – преди вашият уебсайт да бъде направен. Работата им обаче не приключва в момента, в който уебсайтът започне да функционира. Актуализирането на уебсайта от време на време е необходимо , включително дизайна и производителността. Важно е да знаете кога е подходящото време да направите това, както и да знаете кого да наемете, за да се заемете със създаването и поддръжката на уебсайта.

Плюсове от използването на уеб дизайнер на свободна практика

Да отидете с фрийлансър, а не с агенцията, може да има по-голям смисъл в много случаи. Освен това наемането на независим уеб дизайнер има своя справедлив дял от предимствата. С това казано, нека да видим какви са те.

#1 Достъпност

Дизайнерите на свободна практика почти изключително таксуват по-малко от агенциите. Само този факт може да бъде достатъчен, за да убеди повечето хора да използват техните услуги. Напълно честно, по-високата достъпност има смисъл. В крайна сметка вие наемате само един човек за работата – не целия екип . Освен това, когато наемате агенция, вие не плащате само на персонала. Вие също плащате за софтуера и офис пространството.

#2 Отдаденост

Когато само вие и дизайнерът участвате в процеса на изграждане на уебсайта, ще забележите изключително високо ниво на отдаденост от тяхна страна. В света на свободна практика не е необичайно хората да получават работа въз основа на препоръки. Освен това прегледите могат драстично да повлияят на количеството работа, което човек получава. Следователно можете да очаквате нищо друго освен отдаденост и абсолютно съвършенство от страна на уеб дизайнера, тъй като те ще направят всичко възможно, за да получат такъв от вас.

#3 Участие на клиента

Качествените уеб дизайнери, независимо дали са на свободна практика или част от агенция, винаги уважават желанията на клиента. Въпреки това, с независим дизайнер до вас, можете да бъдете малко по-ангажирани в самия процес на изграждане на уебсайта. Няма много хора, които имат думата по въпроса, а по-скоро само двама, което улеснява постигането на споразумение.

Минуси от използването на уеб дизайнер на свободна практика

Нищо не е само дъга и слънце, както и независимите уеб дизайнери. И така, нека да видим защо наемането на такъв не винаги е добра идея.

#1 Те не са толкова надеждни

Когато сравняваме уеб дизайнер на свободна практика срещу агенция за уеб дизайн, можем напълно да се съгласим, че на свободните професионалисти им липсва факторът надеждност. Рискът да наемете някой, който изпълнява работата след крайния срок или не върши работата достатъчно добре, винаги ще съществува, независимо от обема на проучванията, които правите. Проблемът може да възникне и когато дизайнер внезапно се разболее и по този начин стане неспособен да завърши работата навреме.

#2 По-ниско качество

В зависимост от обема работа, която уеб дизайнерът на свободна практика има и колко му се плаща, може да се окажете с работа с по-ниско качество, отколкото сте очаквали. Ако не им плащате най-доброто, вашите задачи може да не са техен приоритет.

#3 Те могат да имат проблеми с обработката на големи проекти

Независимите дизайнери може да имат проблеми при справянето с по-големи проекти, тъй като те все още са един човек. Или най-малкото може да изискват повече време, за да се справят с тях адекватно. В сравнение с агенциите с екипи от няколко човека, способни да изпълнят повече задачи наведнъж, това определено ги поставя в неизгодно положение.

Плюсове от използването на агенция за уеб дизайн

Сега, след като разгледахме частта за дизайнер на свободна практика от дебата за уеб дизайн на свободна практика срещу агенция за уеб дизайн, време е да поговорим за предимствата, които носи наемането на агенция.

#1 Мултиталантлив екип

Агенциите наемат хора с различни умения и таланти. Всеки един член на екипа може да допринесе нещо уникално за уебсайта . И не, не говорим само за дизайн и функционалност. Тъй като агенциите също се състоят от копирайтъри, маркетинг специалисти, SEO експерти и много други, те могат да осигурят повече стойност, отколкото един независим уеб дизайнер би могъл.

#2 Достъп до по-добри инструменти

Агенциите за уеб дизайн разполагат с бюджети, за които един човек може само да мечтае. А с по-голям бюджет идва достъп до различни отлични инструменти, които правят процеса на изграждане на уебсайт по-прост.

#3 Надеждност

След като вероятно са работили с големи имена и множество клиенти, агенциите трябва да поддържат определена репутация. Това означава, че ще направят всичко по силите си, за да останат най-добрите. Те няма да рискуват да бъдат разпространени негативни думи, което ги прави надежден избор. Освен това, дори ако член на екипа се разболее, можете да сте сигурни, че работата ще продължи, тъй като другите все още са способни да работят.

Минуси от използването на агенция за уеб дизайн

Членовете на агенциите за уеб дизайн разполагат с опит, надеждност, инструменти и набор от умения на своя страна. Но има и определени недостатъци при използването на техните услуги, както е обяснено по-долу.

#1 Цена

Когато плащате на агенцията, вие плащате на целия екип, плюс инструментите и офис пространството. Това прави наемането на агенция много по-скъпо от наемането на уеб дизайнер на свободна практика.

#2 Няма нито една точка за контакт

Работата с агенция за уеб дизайн означава работа с множество хора. Това също може да означава, че никога няма да можете да говорите само с един човек за проекта и дори може да имате възможност да обсъждате различни части от проекта с различни хора.

#3 Скрити такси

Тъй като нито един проект не е еднакъв, определянето на „фиксирана цена“ е трудно. Това улеснява агенциите да „надценяват“ или да таксуват допълнително за някои от услугите си. Преди обаче липсата на прозрачност беше по-голям проблем. В наши дни не много агенции използват тези „сенчести“ практики.

Наемане на уеб дизайнер на свободна практика срещу агенция за уеб дизайн – последни думи

Уеб дизайнер на свободна практика срещу агенция за уеб дизайн – кой печели битката? За да бъда напълно честен, и двете, и нито една. В крайна сметка изборът кого да наемете се свежда до личните предпочитания. Въпреки това, тъй като никой избор не е грешен тук, в крайна сметка знаем, че каквото и да решите, ще бъде правилното решение.

Искате ли успешен уебсайт?

Ако вашият бизнес не използва пълния потенциал на интернет, време е да се свържете с надежденнадежден и достъпен уеб дизайнер.