Разбира се, можете да създадете своя уебсайт, но също така можете да подстрижете косата си. Все пак това не означава, че трябва. Да, има налични създатели на уебсайтове „направи си сам“, но нищо не може да се сравни с наемането на уеб дизайнер на свободна практика, който да свърши работата вместо вас. 

Тъй като се фокусирате върху онлайн присъствието на вашия бизнес, създаването на уебсайт има смисъл. В тази статия можете да научите повече за това защо уеб дизайнерът на свободна практика отговаря на изискванията, когато искате най-добри резултати. Прочетете и след това вземете информирано решение.

Сравнение на цените

Платформите за уеб създател на членство „направи си сам“ правят да изглежда, че услугите им са доста достъпни. Но това е далеч от истината, когато мислите за дългосрочните разходи, като имате предвид времето, което ще отделите за изграждане на уебсайта, разходите за коригиране на проблеми, които не можете да постигнете сами, и разходите, свързани с мигрирането от тези платформи в бъдеще. Ще ви струва много повече да направите сайта сами, отколкото ако наемете уеб дизайнер на свободна практика.

Плюсове на Уеб дизайнер на свободна практика срещу използване на Направи си сам сайт

Докато обмисляте да имате уебсайт за вашия бизнес, най-добре е да помислите за уеб дизайнер на свободна практика. Това идва с много предимства, които си струва да се задълбочите, като:

Непрекъснато ръководство

В момента, в който разберете, че вашият бизнес се нуждае от уебсайт, трябва да намерите начини да го създадете. Най-добрият вариант на масата е наемането на уеб дизайнер на свободна практика за тази работа. Уеб дизайнерите на свободна практика днес използват толкова много креативни CMS като WordPress + The Divi Builder.

Тези CMS продължават да се развиват всеки ден, което улеснява вас като собственик на бизнес да управлявате вашия сайт. Ако по всяко време срещнете някакви проблеми, можете да се свържете с уеб дизайнера за незабавна помощ. Работата не спира само със създаването на сайта и таговете.

Вие обаче отговаряте за всичко това със създателите на уебсайтове за членство. Може да е доста тромаво да получите помощ, ако вашият сайт има проблем. Някои хора, които са използвали сайтове „Направи си сам“, са били принудени да харчат повече за наемане на уеб дизайнер на свободна практика, за да разрешат конкретните проблеми.

По-добре е да работите с уеб дизайнер на свободна практика от самото начало, за да избегнете допълнителните разходи. Някои създатели на уебсайтове „направи си сам“ начисляват на солидна такса, за да коригират тези грешки. Можете дори да платите висока сума, за да създадете нов сайт.

Персонализиран творчески подход

Уебсайтовете са доста лични и трябва да успяват да отразяват имиджа и визията на бизнеса. Когато наемате уеб дизайнер на свободна практика, той ви консултира за креативния подход на сайта. Само това, което искате, е представено на уебсайта и нищо друго.

Уеб дизайнерът на свободна практика също е отличен източник на идеи. Той може да ви помогне да получите насока с визията си за уебсайта. Персонализираният творчески подход означава, че можете да създадете нещо, което работи, а не да разчитате на предварително направени шаблони.

Това е проблемът с Направи си сам създателите на уебсайтове с членство. Трябва да използвате това, което е налично на сайта за цената, която плащате всеки месец. Става проблем, когато наличните шаблони и теми не отговарят на вашето виждане. Освен това там няма с кого да споделяте идеи.

SEO (оптимизация за търсачки)

Всяка компания трябва да разбира значението на SEO, когато става въпрос за класиране в Google. Google е най-популярната търсачка в света. Тези сайтове, които се класират високо, са оптимизирани за търсачки и получават много трафик всеки ден.

За всеки, който не е запознат със SEO, по-добре е да се консултира с уеб дизайнер на свободна практика, който може да ви насочи. Най-добрите разбират какво е необходимо за класиране на вашия сайт и перфектните тагове, които да използвате. Това е нещо повече от това да изглежда по правилния начин. Става въпрос за качеството и оригиналността на съдържанието на уебсайта.

Уебсайт за бизнес може да бъде огромен източник на доходи. Така че има смисъл да потърсите професионалист, който да го направи. По този начин получавате по-голям шанс много хора да посетят сайта и да направят покупки. С уеб конструктор „направи си сам“ е по-трудно да разберете какво е SEO и как да го приложите към уебсайта си.

Персонализирани уебсайтове

Уебсайтовете не се коригират навреме. Продължават да се променят. Може да нямате време да продължите да актуализирате уебсайта си „Направи си сам“, тъй като сте заети. Ето защо има по-голям смисъл да имате дизайнер на уебсайтове на свободна практика, който да го направи вместо вас.

Дизайнерът винаги ще има за цел да персонализира и да променя вашия уебсайт на всяка стъпка от пътя. Той дава на хората, които посещават вашия сайт, свежо съдържание за вашата компания. Например, ако нещо е изчерпано, това трябва да се отрази на сайта. 

Никой собственик на бизнес не иска клиентите да изпращат съобщения, оплакващи се от дезинформация, защото сайтът не е актуализиран. Наемането на уеб дизайнер прави персонализирането много по-лесно и ефективно.

По-добро управление на времето

Честно казано, управлението на уебсайт за динамична компания е работа на пълен работен ден. Както бе споменато по-горе, винаги трябва да сте нащрек, за да го актуализирате. Наличието на невярна информация на сайта може да има тежки последици за предприятието.

Затова е по-добре да наемете уеб дизайнер на свободна практика, който да работи върху вашия сайт. Това ви освобождава време за справяне с други проблеми в бизнеса. По-доброто управление на времето е важна част от успешното предприятие и част от него е наемането на правилния човек за конкретна задача.

Минуси на уеб дизайнера на свободна практика срещу използването на Направи си сам конструктор на уебсайтове

Честността е от решаващо значение; следователно е важно да разгледате минусите от наемането на уеб дизайнер на свободна практика.

Проблеми с ангажиментите

Какво правите, ако имате проблем и не можете да намерите вашия уеб дизайнер? Това е проблем, с който много фирми се сблъскват, когато предоставят на уеб дизайнери на свободна практика еднократни проекти. Дизайнерът преминава към други проекти, след като изпълни задачата.

Тогава става въпрос на време, когато собственикът на бизнес трябва да се справи с нещо. Ето защо уеб дизайнерите на свободна практика предлагат постоянни договори на собствениците на фирми, за да продължат да работят върху сайта за неопределено време. Вместо еднократен проект, те получават почасова ставка за дните, в които работят по сайта.

Дефектна комуникация

Някои уеб дизайнери на свободна практика ще отговорят на вашите имейли в рамките на 24 часа и винаги работят с клиентите, за да изградят сайта, който искат. Те следват определени насоки и винаги се консултират, преди да направят каквито и да е промени в страниците. Ако обаче нямате късмета да наемете правилния фрийлансър и има прекъсване на комуникацията, резултатите могат да бъдат доста опустошителни.

Например, уеб програмист пропуска имейла за комуникация, за да премахне конкретен продукт или услуга. Колкото по-дълго това остава на уебсайта, толкова по-предизвикателно е за бизнеса. Ето защо наличието на ясни линии за комуникация между клиента и уеб дизайнера на свободна практика е от съществено значение.

Липса на ресурси

Някои собственици на фирми предпочитат създателите на уебсайтове „Направи си сам“ заради техните ресурси. Днес те не само имат хиляди шаблони и теми, но има и много други услуги за поддръжка, достъпни за членовете.

Тези, които преди са опитвали уеб дизайнери на свободна практика, с по-малко ресурси, смятат, че е по-добре да се обърнат към създателите. Услугите „Направи си сам“ обикновено разполагат с по-добър и усъвършенстван софтуер, помощен персонал и технология.

Уеб дизайнер на свободна практика срещу създател на уебсайтове GoDaddy

GoDaddy е програма за създаване на уебсайтове „направи си сам“, която собствениците на фирми използват за създаване на прости уебсайтове за електронна търговия. Подобно на много други платформи за създаване на уебсайтове, това улеснява всеки да създаде уебсайт на цена.

Този конструктор на уебсайтове предоставя модерни шаблони, достъпни на лаптоп или мобилен телефон, заедно с професионални изображения. Има вградени инструменти за SEO, имейл маркетинг и възможности за социални медии, които помагат на създателите да ангажират и разширят аудиторията.

Можете да избирате от различните налични планове в зависимост от вашия бюджет и изисквания. Има дори възможност да наемете експерт, който да изгради сайта вместо вас. Има обаче известни опасения относно GoDaddy поради скорошен пробив в сигурността.

Освен това, конструкторът на уебсайтове „направи си сам“ също има много основни дизайни. Да, има стотици налични шаблони. Но всички те са склонни да се смесват, което не ви дава голямо разнообразие за работа.

С уеб дизайнер на свободна практика имате по-голям шанс да получите разнообразие от теми и шаблони. Можете също така да превключвате теми, работейки с дизайнер, като същевременно запазвате съдържанието си, което не е случаят с GoDaddy.

Уеб дизайнер на свободна практика срещу създател на уебсайтове Shopify

Всеки е чувал за Shopify. Това е най-новата мания, когато става дума за дизайн на уебсайтове „направи си сам“ за онлайн магазини. Мотото на Shopify е „Бърз, отзивчив и надежден“, което много уеб строители искат да чуят.

Вече можете да създадете сайт за вашите продукти или услуги, когато получите акаунт в Shopify. Уеб конструкторът разполага с персонализируеми шаблони, плюс шанс за предлагане на пазара и получаване на плащания за продукти. Всичко това е под безопасна и сигурна платформа.

Това звучи като мечтата на всеки разработчик, когато искате да имате прост и ефективен онлайн магазин. Все пак си струва да се отбележи, че трябва да платите за много неща, включително влизане в платформите на социалните ви медии.

Освен това вашите годишни такси продължават да растат с течение на времето. Това е много по-скъпо, отколкото уеб дизайнер на свободна практика да изгради сайта за вас и да предостави хостинг услуги. Освен това е много по-трудно да промените определени функции на Shopify.

Уеб дизайнер на свободна практика срещу създател на уебсайтове на Wix

Друг доста популярен създател на уебсайтове е Wix. Много хора се обръщат към тази платформа, защото има прости функции за сайт „Направи си сам“. Например, можете да използвате функцията за плъзгане и пускане, за да въведете съдържание от вашето устройство във вашата страница.

Освен това има опция за безплатен план, която можете да използвате, за да тествате платформата. След като разберете, можете да изберете друг план с повече опции. Има практичен и интуитивен интерфейс за всеки, който иска да направи прост сайт.

Но бек-енд интерфейсът не отговаря на очакванията по отношение на дизайн и настройка. Това може да е по-напреднало, поради което наемането на уеб дизайнер на свободна практика е полезно. В крайна сметка получавате подробен сайт с по-добър интерфейс, който да отговаря на вашите нужди.

Да не говорим, че можете да имате уебсайт без реклами, когато дизайнер го направи вместо вас. Безплатният план на Wix няма да ви даде възможност да изключите рекламите. Дори основният план все още включва реклами, които не можете да премахнете, освен ако не изберете такава с тази опция. Това идва на по-висока цена.

Уеб дизайнер на свободна практика срещу създател на уебсайтове Squarespace

Squarespace е създател на уебсайтове, насочен към собственици на малък бизнес, продаващи своите продукти и услуги онлайн. Всеки, който иска да създаде свой уебсайт, може да влезе и да направи сайт за електронна търговия. Уеб конструкторът има маркетингови функции, които можете да използвате.

Има различни планове, които можете да използвате и да плащате месечно или годишно. Това е удобна за потребителя платформа, която е лесна за разбиране, но ви е трудно да превключвате шаблони като други уеб строители. Ако искате да използвате различен шаблон, трябва да започнете отначало или рискувате да загубите съдържанието си.

Това е причината, поради която наемането на уеб дизайнер на свободна практика е от полза за вашия бизнес. По-лесно е да променяте теми и шаблони, без да губите съдържание. Уеб дизайнерът ви помага да разберете най-доброто и достъпно персонализиране на вашия сайт, когато имате нужда от него.

С глобална аудитория вие също очаквате да извършвате транзакции, използвайки множество валути. Опцията за продажба в няколко валути не е налице в този Направи си сам уеб конструктор. Но това е функция, която вашият уеб дизайнер може да добави като част от персонализирането на сайта.

Уеб дизайнер на свободна практика срещу конструктор на уебсайтове Weebly

Сред уеб строителите, които срещате, е Weebly. Има различни планове, за които можете да се абонирате и да създадете платформа. Интересното е, че има функция за пускане и пускане, която можете да използвате за прехвърляне на съдържание. Освен това цените и условията на всеки план са лесни за разбиране.

Weebly обаче има толкова малка колекция от шаблони, които да използвате при създаването на сайт. Също така няма лесен начин за персонализиране на сайта и дори някои опции не са възможни. 

Когато наемете уеб дизайнер на свободна практика, подобни проблеми не ви притесняват. Те могат да измислят каквато пожелаете тема и да я направят персонализирана. Освен това имате време да се справите с други части от бизнеса си, докато те се грижат за уебсайта.

Заключение

Направи си сам уеб строителите са доста популярни в целия свят. Те обаче не са по-добри от уеб дизайнера, който създава сайт за вашия бизнес. Много предимства идват с работата на дизайнер върху вашия сайт, като персонализация.

Уеб създателите имат ограничени теми и шаблони, освен това не предлагат правилно персонализиране. Но това е опция, която можете да получите от вашия уеб дизайнер. Дизайнерът ви таксува определена такса, която няма да се променя всяка година.

Искате ли успешен уебсайт?

Ако вашият бизнес не използва пълния потенциал на интернет, време е да се свържете с надежден , надежден и достъпен уеб дизайнер.